x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεχίζεται το χάος στη βουλή των ΗΠΑ: Ακόμα ένας υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αποσύρεται από τη διεκδίκηση της προεδρίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Λίγες ώρες αφότου έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Τομ Έμερ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο 62χρονος βουλευτής της Μινεσότα, ο τρίτος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, πήρε το χρίσμα αφότου οι άλλοι υποψήφιοι αποκλείστηκαν στις πέντε ψηφοφορίες που προηγήθηκαν. Όμως στην τελική, δοκιμαστική ψηφοφορία, χωρίς αντίπαλο αυτήν τη φορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 217 ψήφους που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος, καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές τον καταψήφισαν.

Ο Έμερ νίκησε τον Μάικ Τζόνσον από τη Λουιζιάνα με 117-97 στην πέμπτη ψηφοφορία, αφού ο Μπάιρον Ντόναλντς από τη Φλόριντα, ο Κέβιν Χερν από την Οκλαχόμα, ο Όστιν Σκοτ από την Τζόρτζια, ο Τζακ Μπέργκμαν από το Μίσιγκαν και ο Πιτ Σέσιονς από το Τέξας αποκλείστηκαν στους προηγούμενους γύρους ψηφοφορίας. Δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Νταν Μίζερ από την Πενσυλβάνια και ο Γκάρι Πάλμερ από την Αλαμπάμα, αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Τόσο ο Στιβ Σκάλις της Λουιζιάνα όσο και ο Τζιμ Τζόρτναν του Οχάιο αποχώρησαν από τη διεκδίκηση για την προεδρία νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετή υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους για να αντικαταστήσουν τον Μακάρθι.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει πρόεδρο από τις 3 Οκτωβρίου, όταν μια μικρή ομάδα «ανταρτών» ανέτρεψε τον Κέβιν Μακάρθι. Εξαιτίας του κενού αυτού, η Βουλή έχει παραλύσει και δεν μπορεί να περάσει νομοσχέδια, όπως το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για αποδέσμευση ποσού ύψους 106 δισεκ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ, την Ουκρανία και την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι είναι ανοιχτοί σε μια συμβιβαστική λύση που θα επέτρεπε στη Βουλή να λειτουργήσει και πάλι. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι όμως δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κάποιον που θα έχει τη στήριξη του αντίπαλου κόμματος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software