x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνετρίβη αεροσκάφους CL-215 Canadair στην Κάρυστο – Νεκροί οι δύο χειριστές – Αποκολλήθηκε πλωτήρας εν πτήσει!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνετρίβη και παρέσυρε στο θάνατο δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σμηναγό (Ι), 30 ετών (τον Χ.Μ.) κι έναν ανθυποσμηναγό (Ι) ηλικίας 24 ετών (τον Π.Σ.), πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 Canadair, ηλικίας 48 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, στην περιοχή Πλατανιστού. Το Canadair είχε παραληφθεί τον Δεκέμβριο του 1975 με σειριακό αριθμό 1055 και απογειώθηκε από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Το αεροσκάφος κατέπεσε όταν κατά την απαγκίστρωση ο δεξιός πλωτήρας που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των δύο πτερύγων, προσέκρουσε σε δένδρο και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να απωλεστεί η στήριξη του αεροσκάφους, συνακόλουθα και ο έλεγχος και να μην μπορέσει το πλήρωμα να το επαναφέρει. Είναι σχεδίασης της δεκαετίας του 1950 και εντάχθηκε σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία το 1975. Είναι το πρώτο αεροσκάφος σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά για αυτόν το ρόλο και σε αυτό βασίζεται το νεότερο CL-415 της ίδιας εταιρίας. Το CL-215 είναι δικινητήριο αμφίβιο αεροσκάφος, υψηλής πτέρυγας. Η ανακοίνωση του ΓΕΑ «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software