x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αερογέφυρα με ελικόπτερα έχει στηθεί από χθες το πρωί στον Βόλο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αερογέφυρα με ελικόπτερα έχει στηθεί από χθες το πρωί μεταξύ Βόλου και αποκλεισμένων περιοχών του Ανατολικού Πηλίου προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους εγκλωβισμένους ανθρώπους και να τους ανεφοδιάσουν με τρόφιμα.

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν ήδη μεταφέρει άτομα που χρήζουν περίθαλψης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά για κανέναν νοσηλευόμενο δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο έχουν μεταφερθεί τόνοι τροφίμων και εμφιαλωμένο νερό και από εκεί αφού φορτώνονται στα ελικόπτερα μεταφέρονται στους οικισμούς του Ανατολικού Πηλίου και κυρίως στο Πουρί, τη Ζαγορά και το Χορευτό όπου δεν υπάρχουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ίδια ελικόπτερα κάνουν συνεχείς πτήσεις και προς το Ανήλιο, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι, το Ξουρίχτι, την Ανάληψη και άλλους οικισμούς με μικρότερους πληθυσμούς.

Το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής κάθε οδικής πρόσβασης προς το Ανατολικό Πήλιο επισήμανε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης που τόνισε ότι «η κατάσταση μετά από τόσες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς καθαρό πόσιμο νερό και επικοινωνία έχει φτάσει στα όριά του τον πληθυσμό, ντόπιο και τουρίστες, που δεν έχει τρόπο διαφυγής. Επίσης, η θεομηνία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και στη μηλοκαλλιέργεια της περιοχής που πάνω στη συγκομιδή καταστράφηκαν όλα, και ο υγιέστατος οικονομικά ως τώρα Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ζαγορίν” θα οδηγηθεί στην καταστροφή αν δεν υπάρξουν λύσεις διοχέτευσης της παραγωγής».

Στον Βόλο, που επισκέφθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η κατάσταση δείχνει σημάδια βελτίωσης , έστω και στοιχειωδώς με την υδροδότηση μέρους της πόλης με μη πόσιμο νερό, αλλά μόνο για οικιακή χρήση και σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είπε ότι «ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της εξήγησα πώς είναι η κατάσταση και ότι ο Βόλος σιγά σιγά επανέρχεται σε μία κανονικότητα,τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με την υδροδότηση που είναι τα δύο κύρια θέματα που απασχολούν την πόλη και τον πληθυσμό. Η πόλη είναι γεμάτη σκόνη, αλλά σας εγγυώμαι ότι σε 15-20 ημέρες θα έρθει σε πλήρη κανονικότητα. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω από 150 μηχανήματα και αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε. Και αυτά εξήγησα στην κυρία Πρόεδρο που ήθελε να μάθει για την κατάσταση στον Βόλο και το Πήλιο και ευχήθηκε να μη ξανασυμβούν και να ξεπεραστούν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Πάντως, στον Βόλο και όλο το πολεοδομικό συγκρότημα είναι και το πρόβλημα της μη υδροδότησης που έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στον επιχειρηματικό κόσμο αφού δεν λειτουργούν εστιατόρια, καφέ, μπαρ, φούρνοι και ξενοδοχεία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software