x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Ολόκληρη η περιοχή αφανίστηκε» – Η σφαγή στη Τζαμπάλια και το δράμα των αμάχων στη Γάζα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Καμάλ Μασούντ βρισκόταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το απόγευμα της Τρίτης στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στην Λωρίδα της Γάζας. Συζητούσαν για το πώς να επιβιώσουν από έναν βομβαρδισμό όταν χτύπησαν οι ισραηλινοί πύραυλοι.

«Ολόκληρη η περιοχή αφανίστηκε», δήλωσε ο Μασούντ τηλεφωνικά στην Washington Post, λίγες ώρες αφότου μια σειρά ισραηλινών επιδρομών κατέστρεψαν τη γειτονιά του στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ισοπεδώνοντας αρκετά κτίρια κατοικιών και αφήνοντας διάτρητους κρατήρες στο μπετόν.

Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στην εισβολή

Περισσότεροι από 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με τους γιατρούς σε δύο κοντινά νοσοκομεία, σε αυτό που φαίνεται να είναι η πιο θανατηφόρα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου.

Πόσοι είναι οι νεκροί, ποιοι είναι οι νεκροί;

Ο τελικός απολογισμός παρέμενε ασαφής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, επειδή τα θύματα εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

Ο Μασούντ και η οικογένειά του επέζησαν. Αλλά 30 από τους συγγενείς του σκοτώθηκαν, είπε, μεταξύ των οποίων και παιδιά ηλικίας μόλις 2 μηνών.

Ισραηλινά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια σκότωσαν και τραυμάτισαν εκατοντάδες στη Γάζα

«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στην εισβολή», είπε για τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Το χτύπημα στη Τζαμπάλια προσφέρει μια ματιά στην καταστροφή που προκάλεσε σε όλη τη Γάζα ο αδυσώπητος αεροπορικός πόλεμος του Ισραήλ και στους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις κινούνται βαθύτερα στον θύλακα. Τουλάχιστον 8.796 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, και 22.219 έχουν τραυματιστεί.

Με τον γεωεντοπισμό των άκρων της καταστροφής και τη σύγκρισή τους με δορυφορικές εικόνες, η The Post διαπίστωσε ότι η κλίμακα των ζημιών εκτεινόταν σε περίπου 50.000 τετραγωνικά πόδια – σχεδόν στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου – και ότι το χτύπημα ανέτρεψε ή σημάδεψε περισσότερα από δώδεκα κτίρια.

Ο κατά Ισραήλ στόχος και η «τραγωδία του πολέμου»

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το χτύπημα – το πρώτο από τα τρία που έπληξαν τον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό μέσα σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες – στόχευσε και σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή της Χαμάς, τον Ιμπραήμ Μπιάρι.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε την Τετάρτη ότι και άλλοι μαχητές σκοτώθηκαν μαζί με τον Μπιάρι, αλλά δεν έδωσε αριθμό. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αλί Μπαράκα δήλωσε στην εφημερίδα The Post την Τετάρτη ότι ο Μπιάρι ήταν «καλά» και δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

«Ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τις υποδομές της (η Χαμάς) δεν μας αφήνει άλλο τρόπο», δήλωσε ο Χαγκάρι, υποστηρίζοντας ότι η κατάρρευση των σηράγγων της Χαμάς (σ.σ. Διαψεύδονται τα περί σηρράγων) συνέβαλε στον υψηλό αριθμό των νεκρών. «Εργαζόμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» συμπλήρωσε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software