x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Το 25% των Τούρκων σκέφτονται εθνικιστικά»-Άγγελος Συρίγος για τουρκικές εκλογές και ελληνοτουρκικά

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Άγγελος Συρίγος υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄  Αθήνας και υφυπουργός Παιδείας παραμένει πρώτα απ ΄ όλα άριστος γνώστης των ελληνοτουρκικών και της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής. Μιλά στο militaire channel για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά από το νικηφόρο για τον Ερντογάν εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στη νίκη των Ερντογάν.

«Ο ισλαμισμός είναι κάτι που διατρέχει όλη την τουρκική κοινωνία και αν μετρήσουμε τα εθνικιστικά κόμματα στην Τουρκία ,βλέπουμε ότι ένα 25% της τουρκικής κοινωνίας κινείται με όρους εθνικιστικούς, χρυσαυγίτικους θα λέγαμε με τα ελληνικά δεδομένα».

 

Αυτό προσδιορίζει και την επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ,επισημαίνει ο κ.Συρίγος.

Πως θα συμπεριφερθεί ο Ερντογάν; Από τη μία εξακολουθεί να έχει ανάγκη την Δύση αλλά από την άλλη με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό της τουρκικής κοινής γνώμης να σκέφτεται εθνικιστικά ,είναι βέβαιο ότι θα σηκώσει ξανά τους τόνους έναντι της Ελλάδας.

 

Ποια είναι η στάση της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ; Η τελευταία παρέμβαση του Στέητ Ντιπάρτμεντ για τα γεγονότα στην Χειμάρρα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη «βοήθεια» τους.

Ο κ.Συρίγος αναφέρεται αναλυτικά στα γεγονότα της Χειμάρρας και μιλά για τις συμμαχίες μας και την απόδοση που έχουν στη προάσπιση των συμφερόντων μας.

 

Τι μας περιμένει μετά από τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία; Πάμε ή μας πάνε σε συνομιλίες με την Τουρκία; Ο κ.Συρίγος εξηγεί ότι ακόμη κι αν αυτό συμβεί είναι δεδομένο ότι κάποια θέματα δεν πρόκειται να συζητηθούν και να λυθούν.

Ο κ.Συρίγος λέει ότι δυστυχώς δεν έγινε συζήτηση για την Άμυνα και την εξωτερική πολιτική σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software