x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γαστρεντερικές παρενέργειες από το χάπι της Pfizer για την παχυσαρκία

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Υψηλές γαστρεντερικές παρενέργειες ανέφεραν ότι υπέστησαν οι συμμετέχοντες στη δοκιμή του Danuglipron, το χάπι της Pfizer για την παχυσαρκία, ενώ πέτυχαν μείωση βάρους έως και 13% σε διάστημα 32 εβδομάδων.

Η Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ότι δεν θα προχωρήσει σε δοκιμή τελευταίου σταδίου του χαπιού Danuglipron για την παχυσαρκία, το οποίο θα λαμβανόταν σε δύο δόσεις ημερησίως.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς αποχώρησαν από τη δοκιμή μεσαίου σταδίου, καθώς παρουσίασαν υψηλά ποσοστά παρενεργειών, όπως ναυτία και έμετο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Pfizer θα επικεντρωθεί στο εξής στην ανάπτυξη ενός χαπιού που θα λαμβάνεται μία φορά ημερησίως.

Tο Danuglipron ανήκει στην ίδια κατηγορία θεραπειών για τον διαβήτη και την παχυσαρκία με το Wegovy και το Ozempic της Novo Nordisk και τα Mounjaro και Zepbound της Eli Lilly.

Τα εγκεκριμένα φάρμακα αυτής της κατηγορίας είναι επί του παρόντος ενέσιμα, αλλά τόσο η Novo Nordisk όσο και η Eli Lilly βρίσκονται σε φάση δοκιμών για την ανάπτυξη θεραπείας και σε μορφή χαπιού.

Τα δεδομένα για το ημερήσιο μονοδοσικό χάπι της Pfizer αναμένονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software