x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελεύθερη Ώρα

Η αποστρατεία της πολιτικής ιστορίας & τα παρωχημένα κομματικά συνθήματα

Ολοκληρώθηκε η μεταπολίτευση με ισοπέδωση της γνώσης, των αρχών & των ιδεών της κοινωνίας!

Τι σημαίνει να πάμε μπροστά σταθερά και τολμηρά

Έγκυρος πολιτικός αρθρογράφος διατύπωσε και περιέγραψε προχθές από τη μόνιμη στήλη του, τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα τονίζοντας, ότι ο τεράστιος κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε και όποιος επιχειρεί σήμερα,το 2023,πολιτική αντιπαράθεση με βάση τι έγινε το ‘44, το ‘65, ή το ‘73 ζει αλλού! Και σίγουρα δεν μιλάει με κανέναν ψηφοφόρο που είναι σήμερα κάτω των 50. Η κοινωνία σήμερα νιώθει, ότι δεν μπορεί να πάει μπροστά εάν το βλέμμα της είναι συνεχώς στραμμένο στον καθρέφτη που δείχνει πίσω, στο χθες. Μπροστά θέλει να πάει… καταλήγει ο έγκριτος συνάδελφος!

Χάρηκα πολύ και ικανοποιήθηκα για την ανάλυση όχι μόνο γιατί συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του, αλλά γιατί επιβεβαιώνεται η άποψη όσων τόσα χρόνια υποστήριζαν, ότι η νέα τάξη πραγμάτων και ο παγκόσμιος ιθύνων νους κατόρθωσε όχι μόνο στην Ελλάδα, να ισοπεδώσει την ιστορία, τη γνώση, τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας, δημιουργώντας με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τον Τύπο, ένα πρότυπο κράτους που οι πολίτες του δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πλην της ευδαιμονίας τους. Πού να βρουν απήχηση επομένως τα τσιτάτα, τα συνθήματα και τα στερεότυπα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, 1-1-4, ή για τάξη πατρίδα,οικογένεια και πίστη; Ο στόχος επετεύχθη! Και μέσα σε πενήντα χρόνια υλοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε η ρήση του Κίσινγκερ για εξουδετέρωση της ελληνικής γλώσσας,της ιστορίας, των αρχών και αξιών του Γένους μας.Οπως επιβεβαιώθηκε σε λιγότερα χρόνια η πρόβλεψη-προφητεία του μακαριστού Χριστόδουλου που κήρυττε ότι θα γίνουμε ένας χυλός μέσα σε μια χαβούζα!

Η διαπίστωση επομένως του καλού δημοσιογράφου, ότι σήμερα όποιος επιχειρεί πολιτική αντιπαράθεση με βάση τι έγινε στο παρελθόν, ζει αλλού! Σαφώς, είναι έτσι ακριβώς, όπως τα περιγράφει ο συνάδελφος! Και αν σπεύσετε να τον αποδοκιμάσετε, δείτε προηγουμένως μιά - δυό εκπομπές εγκυκλοπαιδικών γνώσεων στη τηλεόραση για να καταλάβετε σε ποιο χαμηλό επίπεδο βρίσκεται η νεολαία και η κοινωνία ευρύτερα. Πώς να προσανατολιστεί επομένως ο λαός όταν αγνοεί βασικά στοιχεία της κουλτούρας μας; Και στο σημείο αυτό ακριβώς κρύβεται η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αγνόησε ή αν θέλετε περιφρόνησε το παρελθόν, αγνόησε τα συνθήματα των αντιπάλων του και πρότεινε καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς! Ο Αμερικανός σύμβουλός του ήξερε τι τον συμβούλευσε! Και πέτυχε, γιατί ο τεχνοκράτης της προπαγάνδας μελέτησε την ελληνική πραγματικότητα και υπέδειξε μια γραμμή χωρίς δυσκολοχώνευτα ιδεολογικά και ιστορικά αγκάθια και πρότεινε την προσφορά εύγευστου φαγητού για λιγότερους φόρους, καλύτερο μεροκάματο, ζηλευτές θέσεις εργασίας που παραπέμπουν στην σύγχρονη πολυτελή ζωή την οποία όλοι ποθούν και ονειρεύονται για να ζήσουν σε περιβάλλον της σαπουνόπερας της «Δυναστείας»…

Συμπέρασμα: Όσοι υπερασπίζονται σήμερα το ιστορικό παρελθόν μας, την γλώσσα, την παιδεία και την πίστη μας, έστω και αδόκιμα, δεν είναι συνωμοσιολόγοι και σαλεμένοι, - όπως τους κατηγορούσαν - αλλά οι τελευταίοι ίσως υπερασπιστές των αξιών μας που η σημερινή κοινωνία απεμπόλησε και τους βλέπει ως …ψεκασμένους!!! Και όσα ως τώρα αποκάλυψαν για τις υπόγειες διαδρομές εκείνων που σχεδιασμένα επιχείρησαν και πέτυχαν αυτήν την αποσάθρωση και διάβρωση, δεν ήταν ούτε απαρχαιωμένες προφητείες, ούτε συνωμοσίες, ούτε υποθέσεις για αγρίους. Όλα επαληθεύτηκαν και ισχύουν. Ποιος να μιλήσει σήμερα για διχασμό; Ποιος να αναφέρει τα Δεκεμβριανά; Ποιος να ασχοληθεί με την υπόθεση Λαμπράκη;Τι σημαίνει σήμερα ανένδοτος για τη δημοκρατία; Τι σημαίνει οικογένεια και τι ανδρισμός; Γιατί οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες; Πόσο χρειαζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ελευθεροτυπία; Πόσο χρειαζόμαστε την Εκκλησία; Τι θα πει τάξη και ηθική; Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες - όπως λέει και ο Κυριάκος όταν ανοίγει ιδεολογικό διάλογο!!! Και όπως σχεδίασαν οι εκφραστές της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής ορθότητας. Δεξιάς και Αριστεράς. Δεν χρειαζόμαστε τη χώρα, αλλά χώρο. Και όχι τον αυτοπροσδιοριζόμενο άνθρωπο, αλλά καταναλωτικές μονάδες. Ανώνυμα και ουδέτερα νούμερα! Ετσι χειραγωγούνται οι κοινωνίες. Και όχι με τις δοξασίες της κουλτούρας και της εθνικής παράδοσης και κληρονομιάς.

Εκείνο που θέλουμε λοιπόν είναι καλές δουλειές και καλούς μισθούς!!! Αυτό που θέλει η κοινωνία είναι να πάει μπροστά χωρίς φραγμούς, χωρίς ηθική, χωρίς σεβασμό, χωρίς γονείς, χωρίς φύλο, χωρίς ηθικά πρόσωπα, χωρίς αγκυλώσεις και ιστορικά πρότυπα, χωρίς Θεό, στην τελική περίπτωση. Και χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται! Τι δεν καταλαβαίνετε;



e-genius.gr ...intelligent web software