x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μετά τις εκλογές μεταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά τις εκλογές μεταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητώντας η εξέταση του σχετικού αιτήματος να πραγματοποιηθεί εντός πέντε και όχι δύο μηνών εξαιτίας των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv.

Ειδικότερα, το τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) υπέβαλαν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές, δια του αρμοδίου για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

Από το συγκεκριμένο αίτημα θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 1,72 δισ. ευρώ, που αφορά στο σκέλος των επιδοτήσεων του «Ελλάδα 2.0». Με την προσθήκη αυτού του ποσού, η ρευστότητα από πόρους του ΤΑΑ θα διαμορφωθεί στα 12,8 δισ. ευρώ. «Η κυβέρνηση και η Επιτροπή της Ε.Ε. συμφώνησαν η αξιολόγηση του αιτήματος να πραγματοποιηθεί εντός πέντε και όχι δύο μηνών», δήλωσε στο Euractiv πηγή προσκείμενη στο θέμα, προσθέτοντας ότι η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. επιτρέπει αυτή την παράταση μόνο σε «έκτακτες περιστάσεις».

Το αίτημα –και η συναίνεση της εκτελεστικής εξουσίας της Ε.Ε. για παράταση της περιόδου αξιολόγησης από τους κανονικούς δύο μήνες σε πέντε– έρχεται λίγες μέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής και ενώ πρόσφατη εκτίμηση του για το αποτέλεσμα της Κυριακής δείχνει ντέρμπι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software