x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τους σεισμούς στην Ελλάδα.

Σε νέα ανάρτηση για τους σεισμούς στην Ελλάδα προχώρησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος από το προφίλ του facebook.

Στην ανάρτησή του αυτή ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ουσιαστικά αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί απουσία των σεισμών στη χώρα μας την περασμένη χρονιά (2022). Μάλιστα όπως αναφέρει κανένας από τους σεισμούς που σημειώθηκαν πέρισυ δεν ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

 

«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται!

Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.

Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.

Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software