x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έρευνα: Το 66% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο από την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το ΕΝΑ διεξήγαγε, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Prorata, πολιτική έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο θεματικό τραπέζι που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα «Δημοκρατία, θεσμοί & πολιτική εμπιστοσύνη: Διαγενεακές τάσεις στην Ελλάδα», στις 26 Απριλίου 2023.

Η συλλογή των δεδομένων έλαβε χώρα κατά το διάστημα 12-18 Απριλίου 2023.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι παρά τα προβλήματα στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και την ταύτιση της πολιτικής με τη διαφθορά, οι πολίτες δηλώνουν ενδιαφέρον για την πολιτική, δείχνοντας πρόθυμοι να συμμετάσχουν στα κοινά ή σε δραστηριότητες που αφορούν την πολιτική με διάφορες μορφές.

Αυξημένο ενδιαφέρον για την πολιτική εκφράζει το 88% («πολύ» και «αρκετά») έναντι 11% του οποίο το ενδιαφέρον κυμαίνεται από «λίγο» έως «καθόλου».

Ωστόσο το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει «καθόλου» ή «λίγο» ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα, έναντι 33% που τοποθετείται στο «αρκετά» και «πολύ». Για την ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται σε 60% («λίγο» και «καθόλου») και 38% («πολύ» και «αρκετά»).

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software