x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οργή αποστράτων του ΠΝ και του Λιμενικού για τη διαχείριση των αποθεματικών του ΜΤΝ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ξεχείλισε το ποτήρι για τους αποστράτους του ΠΝ και του ΛΣ όσον αφορά την διαχείριση των χρημάτων τους και ιδιαίτερα του αποθεματικού του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.

 
 
Είναι αδιανόητο μετά από το παράνομο “κούρεμα” του αποθεματικού του ΜΤΝ από το PSI το 2012 κατά 53%, να μην έχει αυξηθεί η τιμή του μερίσματος μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά.
Οι υπέρογκες περικοπές και μειώσεις που υπέστησαν οι μερισματούχοι του Ταμείου, πέραν των συνταξίμων αποδοχών τους και σε συνδυασμό με τον μνημονιακό νόμο 4270/2014 που ουσιαστικά 10 χρόνια πλήρωναν οι μέτοχοι (εν ενεργεία) αλλά δεν απόλαβαν ποτέ οι μερισματούχοι (εν αποστρατεία). Κι αυτό γινόταν και συνεχίζει να γίνεται αφού ο παραπάνω μνημονιακός νόμος επέβαλε σε όλα τα ΝΠΔΔ πλεονασματικούς προϋπολογισμούς κάθε χρόνο και όλα τα έσοδα του Ταμείου που πήγαιναν και πηγαίνουν στο αποθεματικό του, τα εκμεταλλεύονται η ΤτΕ και η Κυβέρνηση. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ, που διατηρούνται μόνο με την συμμετοχή των εν ενεργεία στελεχών, που ΔΕΝ είναι Επικουρικά, ώστε να συμμετέχει στην συντήρηση και τη βιωσιμότητα τους το κράτος και εργοδότης, έχει φτωχοποιήσει όλους τους αποστράτους.
Δέκα χρόνια τώρα με την πολιτική που εφαρμόζεται στα ΝΠΔΔ και δη στα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ κι αφού από τον Αύγουστο του 2018 έχουμε βγει κάνα δυο φορές από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτήρηση, κατ’ ομολογία της εκάστοτε κυβέρνησης, τα 125.000.000€ που κουρεύτηκαν το 2012 κατά 53%, έχουν γίνει σήμερα 150.000.000€!!!
Και αντί να αποδίδονται ως μέρισμα και να γίνονται διάφορες δράσεις κι επενδύσεις όπως ορίζει ο νόμος των ΜΤ για τους μερισματούχους, είναι δεσμευμένα και πλήρως εκμεταλλεύσιμα μόνο από υπουργείο Οικονομικών επ’ ωφελεία του Κράτους και εις βάρος των νομίμων δικαιούχων.
 
Δικαίως, αν και πολύ άργησε η ΕΑΑΝ, απέστειλε έγγραφο στην Διοίκηση του ΜΤΝ που ζητάει τα αυτονόητα με επιχειρήματα.
 
Η κοροϊδία και το χτύπημα στην πλάτη για την πλειοψηφία των αποστράτων έχει λάβει τέλος καιρό τώρα.
 
Ένα είναι σίγουρο. Μετά τον εμπαιγμό σχετικά με τις δήθεν αυξήσεις που ελήφθησαν στις κύριες συντάξεις, οι απόστρατοι του ΠΝ και ΛΣ περιμένουν την άμεση απάντηση καθώς και τις ενέργειες του ΜΤΝ στο έγγραφο που απέστειλαν, ώστε να ξέρουν πως θα πάνε στις επερχόμενες κάλπες.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software