x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Τούρκοι γράφουν για την ΕΜΑΚ: «Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο – Ευχαριστούμε Ελλάδα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Tesekkürler Yunanistan): Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας την χώρα μας για τη συμβολή της στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

Έως αυτή την ώρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια ένας άνδρας 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 21 μέλη της ΕΜΑΚ, με δύο γιατρούς και τρεις διασώστες.

Η ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, που επιχειρούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χατάι, βοήθησε ώστε να συντελεστεί ένα ακόμη θαύμα.

Μετά από 50 ώρες ανασύρθηκε ζωντανός ένας 15χρονος.

Ωστόσο ένα ακόμη έφηβο κορίτσι 17 χρονών δεν τα κατάφερε.

Οι Έλληνες διασώστες το ανέσυραν νεκρό, όπως επίσης νεκρός ήταν και ένας 40χρονος άνδρας.

Χθες Τρίτη η ελληνική αποστολή είχε διασώσει έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών και ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Συνολικά, 4 ανθρώπους ζωντανούς και 3 νεκρούς.

Η μικρή Φάτμα την οποία είχαν προσεγγίσει οι διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στο Χατάι, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της που κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό.

Η 7χρονη είχε παγιδευτεί στα ερείπια και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε.

Οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ να είναι με σκυμμένα κεφάλια και να βουρκώνουν συγκλονίζει.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα στέλνει και δεύτερη ομάδα με 15 άνδρες της ΕΜΑΚ που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που θα απογειωθεί από αεροδρόμιο της Βορείου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες, 3 άτομα από το ΕΚΑΒ και ένας διασώστης σκύλος.

Επίσης στην περιοχή θα φτάσουν 2 οχήματα με εξοπλισμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software