Αντώνη, καλό δρόμο και… προσοχή στις «λακκούβες»!

E-mail Εκτύπωση PDF

oloi_ndΣε ό,τι αφορά τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά: Εχει μπροστά του πολύ δύσκολο δρόμο. Ακανθώδη, στην κυριολεξία!… Όχι εις ό,τι αφορά, προς Θεού, τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα  ως ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτά θα ανταπεξέλθει πλήρως και επιτυχώς.

Τα προβλήματα του κ. Σαμαρά εστιάζονται σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για την αντιμετώπιση της ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ αντιπολιτεύσεως, η οποία δεν θα αργήσει, (η εσωκομματική… στρατιά) να τα ασκήσει.

Δηλαδή: Με θεμιτά ή και με αθέμιτα μέσα ουδ’ επί στιγμή θα τον αφήσουν ήσυχο τα γνωστά «τζάκια». Αρχής γενομένης, βεβαίως, από την «φαμίλια» Μητσοτάκη, η οποία αποδεδειγμένως, γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να αντιμάχεται τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και ιδιαιτέρως τους ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ της αντιπάλους. Ητοι, η κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται – παρά τα όσα δήλωσε περί «ενότητος» - να εγκαταλείψη τον αγώνα της διεκδικήσεως των ηνίων του κόμματος.

Κοντά στην κα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει, βεβαίως – βεβαίως, και το «τζάκι» Βαρβιτσιώτη, ουχί παραλειπομένων και ορισμένων στελεχών της «φαμίλιας» Κεφαλογιάννη. Και κοντά σε όλα τούτα τα «γκεσέμια» φυσικά και όσους βουλευτές υποστηρίζουν την εν θέματι ισχυρή κυρία της Νέας Δημοκρατίας.

Θα έχει, οπωσδήποτε, ο κ. Σαμαράς υποστηρικτές στο έργο του. Δεν είναι αμελητέα η πολιτική οντότης του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ούτε αυτή του κ. Π. Παναγιωτόπουλου. Όπως και άλλων τινών.

Σε κάθε  περίπτωση, όμως, θα έχει πρόβλημα και πολλές… λακκούβες θα υπάρξουν στον δρόμο του. Καλή μεν η αρχηγία, ποτέ δεν θα πάψει, πάντως, να υποσκάπτεται. Ποικιλοτρόπως.

Ετσι πιστεύει ο γράφων!… Ο οποίος θεωρεί ιδιαιτέρως ικανό μεν τον κ. Σαμαρά αντιστοίχως, όμως και την κα Μπακογιάννη. Η οποία, σημειωτέον, έχει δίπλα της και την «γάτα» της πολιτικής – και ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές ίντριγκες – που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να παγιδεύσει τους οποιουσδήποτε πολιτικούς αντιπάλους του.

Παρά ταύτα: Καλή τύχη στον κ. Σαμαρά, ο οποίος – ας μην το λησμονούμε αυτό – έχει ικανότητες ακόμη και προς αντιμετώπισι των… θηρίων του κόμματος που ανέλαβε να οδηγήση εφεξής.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

 

Βρήκανε Βουλευτές σε Γιάφκα;

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε με την πολιτική στήριξη που παρέχει ο Καρατζαφέρης στον Παπανδρέου;
 
Η Ελεύθερη Ώρα στο Facebook emerald villas
fancy - Μπομπονιέρες Γάμου - Βάφτισης

Ο Γάτος της Βουλής

 

Ν.Δ.

Άντε μετά να του καταλογίσεις άδικο… Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ...

 

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στοιχήματα όχι μόνο για το μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής που μόλις άρχισε, αλλά και ...

 

Κ.Κ.Ε

Την αρχή έκανε το ΚΚΕ, ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτος κατέφθασε ο ΛΑ.Ο.Σ. στο γραφεί...

 

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» της Αριστεράς, που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν, ήδ...

 

ΛΑ.Ο.Σ

Ο «Αρχικατάσκοπος» χτύπησε και πάλι. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφ...

 

Οικ. Πράσινοι

Οι δε «Οικολόγοι», ανακουφίστηκαν γιατί δεν αναγκάσθηκαν ποτέ να λογοδοτήσουν ού...

Ελεύθερος Κόσμος

Banner gianniotis.gr-blog

 

 

Ελληνικές Γραμμές
Ελεύθερη Ώρα
09-09-10
1064
08-09-10
1063
07-09-10
1062
Παλαιότερα Τεύχη
05-09-10
1060
29-08-10
1053
22-08-10
1046
Παλαιότερα Τεύχη