x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αγωγή Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν γιατί τον κατηγόρησε για σχέσεις με το PKK

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, προσέφυγε κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δημοσίευση βίντεο που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σχέσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

 

«Προχωρήσαμε στην κατάθεση αγωγής», έγραψε στο Twitter χθες Τετάρτη ο Τζελάλ Τσελίκ, δικηγόρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), επικεφαλής του οποίου είναι ο Κιλιτσντάρογλου. Ο Τσελίκ διευκρίνισε ότι στην αγωγή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητεί σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες, περίπου 47.000 ευρώ, τα οποία έχει δεσμευθεί ότι θα προσφέρει σε ταμείο που φροντίζει για τη μόρφωση παιδιών νεκρών Τούρκων στρατιωτικών.

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης στις 7 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη προέβαλε σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο Κιλιτσντάρογλου «συμπορεύεται με το PKK», μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα και η Δύση έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική.

 
 

Στο βίντεο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης καλεί τους Τούρκους να πάνε «μαζί στις κάλπες» για τις προεδρικές εκλογές υπό τους ήχους του προεκλογικού τραγουδιού του, κάτι που στο αμέσως επόμενο πλάνο φαίνεται επαναλαμβάνουν μέλη του PKK χτυπώντας τα χέρια τους στον ρυθμό του τραγουδιού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 49,5%, παραδέχθηκε δημοσίως τη Δευτέρα ότι πρόκειται για μοντάζ, αν και επανέλαβε ότι ο αντίπαλός του «είναι σύμμαχος της τρομοκρατικής οργάνωσης PΚΚ», χωρίς να δίνει άλλα στοιχεία.

 

«Πώς ένας άνθρωπος που κάθεται στην προεδρική καρέκλα μπορεί να πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο;», διερωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής ενός συνασπισμού έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, μετά τη δημοσίευση αυτού του βίντεο μία εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου.

Ο Κιλιτσντάρογλου, που συγκέντρωσε το 44,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο, έχει σκληρύνει τις δηλώσεις του αναφορικά με τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία, σε μια προσπάθεια να κερδίσει περισσότερους ψηφοφόρους.

 

Στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης είχε τη στήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, κάτι που, σύμφωνα με τον Ερντογάν, αποδεικνύει πως τάσσεται υπέρ του PKK.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software