x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τσαβούσογλου: «Απορρίψαμε πρόταση των ΗΠΑ να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία»! Τι είπε για τα F-35

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουάσιγκτον πρότεινε στην Τουρκία να στείλει στην Ουκρανία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία αλλά  η Άγκυρα αρνήθηκε αυτή την πρόταση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Την είδηση μεταδίδει το Anadolu.

 

Σύμφωνα με τον Τσαβουσογλου οι Αμερικανοί είχαν προτείνει  στην Τουρκία να δώσει τον έλεγχο του συστήματος στις ΗΠΑ ή σε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

«Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία και εμείς είπαμε όχι», είπε, εξηγώντας ότι αυτές οι προτάσεις ήταν απαράδεκτες καθώς προσπαθούσαν να παραβιάσουν την τουρκική κυριαρχία.

 
 
 

Ερωτηθείς για την επιστροφή  της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα δεν θέλει να επιστρέψει στο πρόγραμμα, αλλά ζητά από την Ουάσιγκτον τα χρήματα που πλήρωσε για τα μαχητικά αεροσκάφη .

“Παράγουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό αεροσκάφος”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ .

 

Πρόσθεσε ότι  η Τουρκία θέλει  να αγοράσει και να εκσυγχρονίσει αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ,  αναφέροντας ότι το αίτημα δεν εξετάζεται  όσο γρήγορα  θα έπρεπε από την Ουάσιγκτον .

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software