x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βόμβες Μπαλτζώη για «Πρέσπες του Αιγαίου»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε «συμφωνίες που είναι ήδη ειλημμένες και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή και τους κατάλληλους ανθρώπους για να υπογραφούν» αναφέρθηκε ο Αντιστράτηγος Ι. Μπαλτζώης, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν, πρώην υπασπιστής του Κ. Στεφανόπουλου και στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδος στην πρεσβεία μας στο Ισραήλ, μιλώντας σχετικά με κυοφορούμενο σχέδιο διαπραγμάτευσης της Ελλάδος με την Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.
Τόνισε δε ότι όλα όσα συμβαίνουν του θυμίζουν αυτά που είχε πει η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, όταν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρόεδρος της Βουλής προσφωνούσε τον νεοεκλεγέντα τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μια κατά πολλούς «προφητεία» που περιγράφει ένα μελανό μέλλον, στο οποίο η Ελλάδα από χώρα κυρίαρχη γίνεται χώρα υποτελής.

Ας θυμηθούμε όμως ποια ακριβώς ήταν αυτή η «προφητεία» της τ. προέδρου της Βουλής κ. Ψαρούδα Μπενάκη: «θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Ἡ Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και τής Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και τής ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη… Ἡ χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σέ πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις πού απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα..»

Θα αρκούσε κανείς να αντικαταστήσει την έκφραση «Ευρωπαϊκή ενοποίηση» με την «σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ» και θα είχε μπροστά του μια λεπτομερή καταγραφή των όσων το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με τις επερχόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου». Μια δηλαδή «λύση-πακέτο» στα ελληνοτουρκικά, στην οποία αναφέρονται με όλη τους την δύναμη φωνές και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου το τελευταίο διάστημα.
Αυτός ακριβώς ήταν και ο όρος που χρησιμοποίησε ο κ. Μπαλτζώης για να περιγράψει την σημερινή κατάσταση. «Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουν όλα τελειώσει, θα υπάρχει ειρήνη, συνεκμετάλλευση, θα είμαστε μια χώρα υποτελής που θα υπακούει» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «ανατρεπτικό δελτίο» του Αντρέα Καψαμπέλη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μέχρι το 2028-2029, όλα τα θέματα θα έχουν τελειώσει», ενώ χαρακτήρισε «θλιβερή» την όλη κατάσταση που ανέχεται ο λαός. «Εγώ αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας μας θεωρεί βασσάλους, υποτακτικούς. Ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στα εθνικά θέματα και εμείς δεν έχουμε άποψη», είπε σε ένα ξεκάθαρο θυμικό ξέσπασμα για τα όσα συμβαίνουν, ο έμπειρος στρατιωτικός. Ο οποίος αναφέρθηκε και στην «διακομματική σύμπλευση» που υπάρχει όσον αφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δηλώσεις Καλίν περί «πακέτου»

Θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τον κ. Μπαλτζώη, αλλά και πολλούς ακόμη Έλληνες αναλυτές και επιστήμονες που επισημαίνουν αυτού του είδους τις διεργασίες για «κινδυνολογία». Ήλθε όμως ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, με νέες του δηλώσεις να τους επιβεβαιώσει.
«Υπάρχουν όμως κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η ιστορία. Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία, χωρίς να λύσεις αυτά τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας στην περίφημη «λύση-πακέτο» που κυοφορείται. Και το έκανε και … πενηνταράκια για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν τι ακριβώς εννοεί, απλώνοντας όλη την αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας στο τραπέζι: «Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που μας επέβαλε η γεωγραφία, υπάρχουν τα νησιά, υπάρχει η στενότητα της γεωγραφικής περιοχής, υπάρχουν κάποιες πρακτικές από το παρελθόν, υπάρχει το Κυπριακό. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή τη σχέση με όλα αυτά. Μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε στρατηγικό πλεονέκτημα, μερικές φορές μπορεί να σε φέρει αμέσως σε σημείο ρήξης».
Επί της ουσίας δηλαδή ο Ιμπραήμ Καλίν μας απείλησε ότι εάν δεν πάμε τώρα σε μια «λύση-πακέτο» θα έχουμε ρήξη, δηλαδή προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει διά της βίας αυτά που θέλει.
 «Οι Τούρκοι τα λένε θαυμάσια. Δηλαδή με απλά λόγια ελάτε να συζητήσετε αυτά που διεκδικούμε εμείς και τότε θα ισχύσει η «καλή γειτονία» και θα έχουμε ειρήνη!» γράφει χαρακτηριστικά στο  liberal.gr ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος σε σχετικό του άρθρο.
Και η ελληνική πολιτεία, τα κόμματα που κυριαρχούν αυτή την στιγμή στο πολιτικο σκηνικό, από ότι φαίνεται δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «περιορίσουν τα εθνικά μας σύνορα, την εθνική μας κυριαρχία» για να επικρατήσει η «ειρήνη». Που θα σημάνει την μετατροπή της πατρίδας μας σε χώρο υποτελή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software