x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Μόσχα αναφέρει ότι απέκλεισε τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως απέκλεισε τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ και εμποδίζει κάθε αποστολή ενισχύσεων στην πόλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη αυτή, επίκεντρο των μαχών από το περασμένο καλοκαίρι.

Σε σχόλιό του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ουκρανικός στρατός το διέψευσε αμέσως, λέγοντας πως συνεχίζει να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά του στο Μπαχμούτ και να προκαλεί καθημερινά «τρελές απώλειες» στον εχθρό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Ο επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, οι μαχητές του οποίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο Μπαχμούτ, δήλωσε από την πλευρά του πως είναι ακόμη «πρώιμο» να γίνει λόγος για πλήρη περικύκλωση της πόλης.

Το Μπαχμούτ, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο η οποία είναι σήμερα πλήρως κατεστραμμένη, είναι το θέατρο τρομερών μαχών εδώ και μήνες.

Λόγω της μακράς διάρκειας των μαχών και των βαριών απωλειών που υφίστανται και τα δύο στρατόπεδα, έχει γίνει σύμβολο της μάχης ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής Ντονμπάς, τον δηλωμένο στόχο της Μόσχας.

«Οι ομάδες επίθεσης της Βάγκνερ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης προκειμένου να απωθήσουν τον εχθρό από συνοικίες του κέντρου της Αρτιομόφσκ (το όνομα που δίνουν οι Ρώσοι στο Μπαχμούτ», ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο καθημερινό του δελτίο.

«Ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα υποστηρίζουν από τα πλαϊνά τις ομάδες επίθεσης, εμποδίζοντας την αποστολή εφέδρων του ουκρανικού στρατού στην πόλη και τη δυνατότητα υποχώρησης (από το Μπαχμούτ) των μονάδων του εχθρού», συνέχισε.

Ο ουκρανικός στρατός με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο διέψευσε κάθε αποκλεισμό των στρατιωτών του.

«Μπορούμε να επικοινωνήσουμε πλήρως με τα στρατεύματά μας τόσο χάρη σε τεχνικά μέσα αλλά και για να παραδώσουμε τρόφιμα, πυρομαχικά, φάρμακα, όλα τα απαραίτητα, και για να ανακτήσουμε τους τραυματίες μας», δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

«Οι δυνάμεις μας διατηρούν την άμυνά τους προκαλώντας καθημερινά τρελές απώλειες στον εχθρό», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το ουκρανικό πυροβολικό εξαπολύει «συνεχώς» πυρά εναντίον των ρωσικών κανονιών ώστε να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα πυρά τους στις γραμμές ανεφοδιασμού προς το Μπαχμούτ.

Από την πλευρά του ο Πριγκόζιν ήταν πιο επιφυλακτικός από τον ρωσικό στρατό σε μήνυμα που ανέβασε η υπηρεσία Τύπου του ιδιοκτήτη της Βάγκνερ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να φέρνει ενισχύσεις και να τις μεταφέρει στην πόλη. Δύσκολες και αιματηρές μάχες είναι σε εξέλιξη, άρα είναι πρώιμο να κάνουμε λόγο για πλήρη περικύκλωση του Μπαχμούτ», είπε.

«Τουλάχιστον το 80% του Μπαχμούτ είναι υπό τον έλεγχό μας, τα υπόλοιπα τμήματα της πόλης ανθίστανται επίμονα», πρόσθεσε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software