x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Energean: Το Ισραήλ πετρελαιοπαραγωγός χώρα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η εταιρεία υδρογονανθράκων Energean ανακοίνωσε ότι η πρώτη ποσότητα πετρελαίου, που προέρχεται από το κοίτασμα Karish, βρίσκεται από σήμερα καθ’ οδόν προς τις διεθνείς αγορές.

Με τη χθεσινή εξέλιξη, το Ισραήλ καθίσταται πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η Energean, οι παραχθέντες ρευστοί υδρογονάνθρακες από το κοίτασμα Karish αποθηκεύτηκαν στις πλωτές εγκαταστάσεις της εταιρείας και σήμερα φορτώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια σε πετρελαιοφόρο πλοίο.

Το φορτίο πωλήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας με την πολυεθνική εταιρεία διακίνησης υδρογονανθράκων Vitol.

«Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή ενέργειας από μια νέα πηγή στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία δημιουργεί ένα πρόσθετο έσοδο για την Energean», τονίζει η ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή εξέλιξη.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι για το ότι η Energean συνέβαλε στο να εισέλθει το Ισραήλ στο κλαμπ των εξαγωγέων πετρελαίου στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο που ενισχύει την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας ως ένας σημαντικός παίκτης όχι μόνο στην τοπική αγορά αλλά και στις περιφερειακές αγορές».

Ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου Energean, Νικ Ουίτνεϊ, πρόσθεσε ότι η εταιρεία παραμένει εστιασμένη στο φυσικό αέριο, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στο Ισραήλ στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

«Ωστόσο, το ελαφρύ, καλής ποιότητας αργό πετρέλαιο που παράγεται από σύγχρονες και χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος υποδομές, όπως το πλωτό αποθηκευτικό FTSO “Energean Power” παρουσιάζει διεθνώς αυξημένη ζήτηση», διευκρίνισε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software