x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντ. Πεσκόφ επιβεβαιώνει πως ο γιος του πολέμησε στην Ουκρανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μέλος της ρωσικής ελίτ, δήλωσε σήμερα πως ο γιος του, Νικολάι, είχε συμμετάσχει στην εισβολή στην Ουκρανία, μερικούς μήνες αφότου κατηγορήθηκε ότι θέλησε να αποφύγει να σταλεί στο μέτωπο.

«Έλαβε την απόφαση αυτή, είναι ενήλικας. Ναι, πράγματι, συμμετείχε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προχθές Σάββατο, ο επικεφαλής του παραστρατιωτικού ομίλου Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, είχε πει πως ο Νικολάι Πεσκόφ, 33 ετών, υπηρέτησε «με θάρρος και ηρωισμό» επί έξι μήνες στην ανατολική Ουκρανία, μυστικά, με ψευδώνυμο, χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών "Ouragan" των δυνάμεων της Βάγκνερ.

«Βεβαίως, για τον λαό, είναι μια κατάσταση που δεν είναι συχνή, γιατί όλοι είναι συνηθισμένοι τα παιδιά της ελίτ να κρύβονται από τους γονείς τους», σχολίασε ο Πριγκόζιν, σε μήνυμα που δημοσιοποίησε η υπηρεσία Τύπου του επικεφαλής της Βάγκνερ.

Είπε πως είχε συμβουλεύσει τον Νικολάι Πεσκόφ να μην υπηρετήσει στον ρωσικό στρατό για να μην τον βάλουν να καθήσει στο επιτελείο ή να τον στείλουν για «κρέας» στην πρώτη γραμμή.

Μετά τις δηλώσεις αυτές του Πριγκόζιν, η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda δημοσίευσε μια συνέντευξη του Νικολάι Πεσκόφ όπου ο τελευταίος δήλωσε ότι επέλεξε να πολεμήσει προκειμένου να εκπληρώσει το «καθήκον» του και πως έχει παρασημοφορηθεί.

Πριν από έξι μήνες ο Νικολάι Πεσκόφ είχε κατηγορηθεί, αντίθετα, ότι ήθελε να αποφύγει την κατάταξή του στον στρατό έπειτα από τηλεφωνικές δηλώσεις του.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση στη Ρωσία «μερικής» επιστράτευσης, ένας μπλόγκερ που υποστηρίζει τον φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι είχε καλέσει απευθείας τον Νικολάι Μπεσκόφ υποδυόμενος στρατολόγο του ρωσικού στρατού.

«Πρέπει να καταλάβετε, ξέρετε είμαι ο κ. Πεσκόφ, δεν είναι καθόλου σωστό να είμαι εκεί», είχε πει ο Νικολάι Πεσκόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επρόκειτο να καταταγεί.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπερασπιστώ την πατρίδα. Όμως πρέπει πρώτα να καταλάβω τη σκοπιμότητα της παρουσίας μου εκεί», είχε πει.

Αντίπαλοι αλλά και ακτιβιστές που υποστηρίζουν την επίθεση στην Ουκρανία, κατηγορούν συχνά τα μέλη της ρωσικής πολιτικής ελίτ ότι επωφελούνται από χάρες προκειμένου οι συγγενείς τους να μην σταλούν στο μέτωπο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software