Αντίο Φάνη!

fanis

Δύσκολοι οι αποχωρισμοί και ακόμη πιο δύσκολο να χάνεις ανθρώπους που έχουν δώσει κυριολεκτικά το αίμα τους για τούτη εδώ την εφημερίδα και να πρέπει να… συνεχίζεις.

Ο Φάνης Μάμαλης ήταν από τα «παλιά σκαριά» των εφημεριδάδων, τότε που δεν υπήρχαν ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ούτε διαδίκτυο, ούτε ωράριο.

Τότε που οι δημοσιογράφοι κυνήγαγαν την είδηση από τα χαράματα, διασταύρωναν τις πηγές τους και συνήθως μέσα σε σύννεφα καπνού από το τσιγάρο «κένταγαν» πάνω στο χαρτί το ρεπορτάζ. Και στη συνέχεια κάθονταν πάνω από τον τυπογράφο, μέσα στα μελάνια και τη μυρωδιά του αντιμονίου από τη λινοτυπική μηχανή, για να δουν τυπωμένη την ιστορία του.

Τότε που υπήρχε μόνο η αγάπη και η αγωνία για να βγει η εφημερίδα ξημερώματα, χωρίς να της λείπει είδηση, ώστε το πρακτορείο τύπου να τη μοιράσει στα περίπτερα.

Τότε που η δημοσιογραφία απαιτούσε τα δυο «ψ» - δηλαδή ψυχή και ψωλή - και όχι όπως την κατάντησαν σήμερα τα διάφορα «τσουτσέκια», τσανακογλύφτες του συστήματος, που κοιτάνε την κονόμα τους και μόνο.

Αντίο ρε Φάνη, έφυγες και φεύγει και μια ολόκληρη εποχή της Ελεύθερης Ωρας και των Νέων Ανθρώπων μαζί σου! 

Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

 

Διαφημιση

Ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας ή στην εφημερίδα μας;Πατήστε Εδώ!

Συνδεθειτε μαζι μας

Επιλέξτε παραπάτω το δίκτυο που σας ενδιαφέρει.

Κατηγοριες

Βρίσκεστε εδώ: Home Ελλαδα «Κύπρος 1974, η μεγάλη προδοσία», του Κωνσταντίνου Αλεξ. Δημητριάδη