Οργή στη Λέσβο για τους λαθρομετανάστες

moriaorgi

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Μόριας το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στη λαϊκή συνέλευση που έκαναν στο χωριό τους, για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης και την παραβατικότητα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας βρίσκονται παράτυποι μετανάστες, από τις 20 Μαρτίου που ίσχυσε η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αφεθεί ελεύθεροι λόγω της παρέλευσης του ορίου των 25 ημερών, με αποτέλεσμα αφού δεν έχουν χρήματα, να κλέβουν, να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και να μπουκάρουν μέρα μεσημέρι μέσα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι της Μόριας, εκτός του ότι περιέλουσαν τον Δήμαρχο με ακατονόμαστες βρισιές, τον προπηλάκισαν και λίγο έλειψε να χειροδικήσουν εναντίον του, αφού ξέσπαγαν με γροθιές επάνω στο τραπέζι που καθόταν, για να μην τον δείρουν. Φράσεις όπως «Σκλαβωμένη Μόρια», «Κοινότητα Πακιστάν – Αφγανιστάν» «Κινδυνεύουν οι ζωές μας» και άλλες βαριές κουβέντες έβγαιναν από το στόμα των οργισμένων κατοίκων της Μόριας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει.

Χαρακτηριστική ήταν η αγανάκτηση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, του οποίου οι μετανάστες κλέβουν καθημερινά τα ζώα του, ενώ αυτός κάνει βάρδιες με την καραμπίνα του, για να προστατέψει την περιουσία του. Ο 83χρονος κτηνοτρόφος πέταξε μπροστά στο Δήμαρχο ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο Δημαρχείο και θα τους κάψει όλους. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, δικαιολογώντας τους μετανάστες, λέγοντας ότι κι αυτός αν βρισκόταν στην ίδια θέση με αυτούς, θα έκλεβε μία κότα, για να ζήσει την οικογένειά του. Τότε ένας κάτοικος της Μόριας του απάντησε ότι «δηλώνεις αναρμόδιος, αλλά παίρνεις τα εκατομμύρια ευρώ».

Διαφημιση

Ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας ή στην εφημερίδα μας;Πατήστε Εδώ!

Συνδεθειτε μαζι μας

Επιλέξτε παραπάτω το δίκτυο που σας ενδιαφέρει.

Κατηγοριες

Βρίσκεστε εδώ: Home Ελλαδα «Κύπρος 1974, η μεγάλη προδοσία», του Κωνσταντίνου Αλεξ. Δημητριάδη