ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ στην πόρσε του ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος – Δολιοφθορά ή μηχανική βλάβη;

maurikossketi

Τραγικό θάνατο μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του μάρκας Πόρσε Καγιέν, βρήκε ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος.

Πρόκειται για δολιοφθορά ή μηχανική βλάβη; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Να σημειωθεί εδώ πάντως ότι το τμήμα που ανέλαβε να διερευνήσει είναι το Ανθρωποκτονιών, γεγονός που παραπέμπει σε περίεργα σενάρια.

Ερωτηματικά για την ανάφλεξη

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στο οποίο φαίνεται να βρήκε τραγικό θάνατο ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «δημοσιογράφων»- εκβιαστών δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, τουλάχιστον σφοδρής που να δικαιολογεί την ανάφλεξη εξαιτίας της. Το όχημα είναι μεν κατεστραμμένο από τη φωτιά, αλλά έχουν καεί (όπως είναι φυσικό) όλα τα πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρας, ποδιές κτλ, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα δεν φαίνεται παραμορφωμένο από σύγκρουση. Το γεγονός αυτό ωθεί τις ανακριτικές αρχές να αναζητήσουν αλλού (πέραν της σύγκρουσης δηλαδή) τα αίτια της ανάφλεξης, η οποία ήταν και ξαφνική όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής. Οι κάμερες δείχνουν το αυτοκίνητο να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, να σταματά ξαφνικά και αμέσως μετά να τυλίγεται στις φλόγες. Ο οδηγός φαίνεται πως εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό και δεν μπόρεσε να βγει με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός, γιατί ο οδηγός αφού είδε πως δεν μπορεί να βγει από την αριστερή πόρτα, δεν επιχείρησε να βγει από τη δεξιά, αλλά παρέμεινε μέσα σε αυτό. Η μόνη λογική απάντηση είναι να πανικοβλήθηκε και στο μεταξύ από τις αναθυμιάσεις να έχασε τις αισθήσεις του.

Η Αστυνομία αναζητά μέσα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας του οδηγούς που εκείνη την ώρα εκκινούνται παράλληλα ή κοντά με το όχημα του Μαυρίκου για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία, ενώ το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνηθεί εξονυχιστικά. Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν το όχημα ανεφλέγη λόγω διαρροής καυσίμου, βενζίνη ή αερίου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στο όχημα είχε εγκατασταθεί σύστημα αερίου.

Πάντως ειδικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι το σύρσιμο 2 μέτρων που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν δικαιολογεί την πρόκληση σπινθήρα ικανού να προκαλέσει φωτιά, ωστόσο μπορεί το σύρσιμο στο τσιμεντένιο στηθαίο να είναι μεγαλύτερο και να μη το έχουν πιάσει οι κάμερες. Υπάρχει πάντως μία μαρτυρία από άλλους οδηγούς ότι το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια προσέκρουσε στο στηθαίο,

Τον αναγνώρισε η σύζυγός του

Η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κλήθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε τα τιμαλφή που φορούσε ο σύζυγός της ο οποίος τις τελευταίες ημέρες οδηγούσε το πολυτελές Πόρσε Καγιέν. Σύμφωνα με πληροφορίες άντρες της ΕΛΑΣ αναζήτησαν από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τον ιδιοκτήτη του οχήματος που είναι η σύζυγος του Π. Μαυρίκιου. Σε επικοινωνία μαζί της τους είπε ότι το όχημα το οδηγούσε τις τελευταίες ημέρες ο σύζυγος της. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο των αντρών της ΕΛΑΣ όσο και της συζύγου στον Παναγιώτη Μαυρίκο ώστε να λυθεί το μυστήριο αν οδηγός του οχήματος είναι ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του που του είχε παραχωρήσει το όχημα απέβησαν άκαρπες.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας είχε επιβεβαιώσει

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο άνδρας που απανθρακώθηκε μέσα στην Πόρσε Καγιέν, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας. Με δηλώσεις του στα parapolitika ο γνωστός ποινικολόγος είπε πως αναζητούσε τον εκδότης εδώ και πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού, όσο και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα. Όπως είπε προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο που ανεφλέγη το αυτοκίνητο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι. Ο κ. Κούγιας είπε επίσης, ότι μίλησε με τον υπεύθυνο τεχνικό των σέρβις της εταιρίας και τον διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Διαφημιση

Ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας ή στην εφημερίδα μας;Πατήστε Εδώ!

Συνδεθειτε μαζι μας

Επιλέξτε παραπάτω το δίκτυο που σας ενδιαφέρει.

Κατηγοριες

Βρίσκεστε εδώ: Home Ελλαδα «Κύπρος 1974, η μεγάλη προδοσία», του Κωνσταντίνου Αλεξ. Δημητριάδη