x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ερυθρά Θάλασσα: Η «Ύδρα» φεύγει, τα «Ψαρά» έρχονται

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για τον απόπλου της προς την Ερυθρά Θάλασσα προετοιμάζεται η φρεγάτα Ψαρά η οποία θα αντικαταστήσει τη φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Η φρεγάτα φορτώνεται με συστήματα αντί – drones προκειμένου να είναι έτοιμη να συνοδεύσει εμπορικά πλοία για ασφαλή διέλευση από τις επιθέσεις των Χούθι.

Το αρχηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των πλοίων, ωστόσο πληροφορίες που κάνουν λόγο για περισσότερα από 100.

Περισσότερα στοιχεία ωστόσο να αναμένεται να δοθούν αύριο σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της επιχείρησης από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζεπ Μπορέλ και τον διοικητή του στρατηγείου της Λάρισας Β.Γρυπάρη.

Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας
Η φρεγάτα «Ύδρα» θα αρχίσει τις συνοδείς, αμέσως μόλις λάβει τη σχετική εντολή. Μέχρι στιγμής πέρα από την εξουδετέρωση εναντίον εναέριας απειλής εναντίον της και κατά ενός εμπορικού πλοίου ιταλικών συμφερόντων που συνόδευε, η ελληνική φρεγάτα δεν είχε κάποια άλλη εμπλοκή.

Η αντικατάσταση της Ύδρας από τη φρεγάτα Ψαρά, αναμένεται να γίνει πριν από το Πάσχα. Η φρεγάτα Ύδρα θα φέρει 16 πυραύλους ESSM για τις εισερχόμενες απειλές, δύο συστήματα Phalanx, πυροβόλα Shark των 20 χιλιοστών κατά των εγγύς απειλών και 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, καθώς και συστήματα εντοπισμού drones. Επίσης θα υπάρχει οργανικό ελικόπτερο και μια καλά οργανωμένη ομάδα ΟΥΚ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software