x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ένοπλες Δυνάμεις: «Είναι τιμή και υπερηφάνεια να είσαι “βατράχι”»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» μίλησε Έλληνας κομάντο όπου αποκάλυψε ορισμένα από τα μυστικά της Ομάδας Υποβρυχιών Καταστροφών. Όπως εξομολογήθηκε το «βατράχι» είναι «τιμή και υπερηφάνεια» να υπηρετεί κανείς στην πιο επίλεκτη μονάδα των Ε.Δ.

Ο Έλληνας καταδρομέας εξήγησε ορισμένες επιχειρησιακές λεπτομέρειες και όπως είπε ότι βρίσκονται στο νερό «όσο εξαρτάται από την αποστολή και την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε. Συνήθως είναι 60-65 λεπτά και σε βάθος από 1,5 μέτρο μέχρι 7 μέτρα επιχειρησιακά» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, το «βατράχι» σημείωσε με αφορμή τον εξοπλισμό που φορούσε ότι «ο φόρτος είναι πλήρης επιχειρησιασκός ώστε όταν βγούμε στην ακτή να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ό,τι απαιτηθεί».

«Υπηρετώντας σε αυτή τη μονάδα το μόνο που μπορεί να νιώθει κανείς είναι τιμή και υπερηφάνεια γιατί είναι η αιχμή του δόρατος και είναι η πιο επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα», εξομολογήθηκε το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος αποφάσισε να γίνει «βατράχι» όταν ήταν ακόμη 16 ετών με αφορμή τις πολεμικές ταινίες αλλά και «με τις εικόνες από την παρέλαση με τα βατράχια τον ΟΥΚ που τους βλέπεις και τους θαυμάζεις. Είναι το όνειρο κάθε άντρα που υπηρετεί να βρεθεί στις ειδικές δυνάμεις

 

Τέλος, ο καταδρομέας απαντώντας στο ερώτημα πώς θα νιώσει αν τον δει να βρίσκεται στη Σχολή Ευελπίδων λέγοντας ότι «αν επιλέξει να υπηρετήσει στην Ευελπίδων θα νιώσ μια υπηρεφάνεια όντας στρατιωτικός».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software