x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χτυπήθηκαν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στη Γάζα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στη Γάζα υπέστησαν σημαντικές ζημιές από ένα πλήγμα στο κτίριο, σύμφωνα με ένα μέλος του προσωπικού που τα επισκέφθηκε καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά ανελέητα την περιοχή.

 

Το Γαλλικό Πρακτορείο είναι το μόνο από τα τρία μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο που εκτελεί επί του παρόντος ζωντανή ροή βίντεο από την πόλη της Γάζας, η οποία δεν έχει διακοπεί παρά τις ζημιές.

Η μη επανδρωμένη κάμερα του AFP που μεταδίδει ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο, κατέγραψε τη στιγμή του πλήγματος, λίγα λεπτά πριν το μεσημέρι (1000 GMT) της Πέμπτης 2/11.

Ένας υπάλληλος του Γαλλικού Πρακτορείου που επισκέφθηκε τα γραφεία είπε ότι ένα εκρηκτικό βλήμα φαινόταν να μπήκε στο γραφείο του τεχνικού οριζόντια από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Κανένα από τα οκτώ στελέχη του Γαλλικού Πρακτορείου που συνήθως εδρεύουν στην πόλη της Γάζας δεν ήταν στα γραφεία τη στιγμή του πλήγματος.

Η ομάδα εκκενώθηκε στη νότια Γάζα στις 13 Οκτωβρίου, μετά από ισραηλινή στρατιωτική εντολή που απευθύνθηκε σε κατοίκους στα βόρεια της περιοχής που διοικείται από τη Χαμάς.

Κάνοντας μια ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν νωρίτερα την Παρασκευή 3/11, ο Leon Bruneau του AFP περιέγραψε το περιστατικό ως «προφανώς ένα χτύπημα με πυραύλους».

Το χτύπημα κατέστρεψε τον τοίχο απέναντι από το παράθυρο και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο διπλανό δωμάτιο και σε άλλες πόρτες. Επίσης τρύπησε δεξαμενές νερού στην οροφή.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, «δεν υπήρξε χτύπημα των IDF (ισραηλινού στρατού) στο κτίριο» στη Γάζα.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή δείχνουν μια ανοιχτή τρύπα στον τοίχο του κτιρίου 11 ορόφων στα δυτικά της γειτονιάς Ριμάλ της Γάζας, κοντά στο λιμάνι.

«Το AFP καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτό το χτύπημα στα γραφεία του στην Πόλη της Γάζας», δήλωσε ο Φαμπρίς Φρις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AFP.

«Η τοποθεσία αυτού του γραφείου είναι γνωστή σε όλους και έχει επισημανθεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, ακριβώς για να αποτραπεί μια τέτοια επίθεση και να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε εικόνες στο έδαφος.

»Οι συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης θα ήταν καταστροφικές αν η ομάδα του AFP στο πεδίο δεν είχε εκκενώσει την πόλη», είπε ο Φρις.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software