x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χαμάς: Οι ΗΠΑ κάνουν όνειρα εάν πιστεύουν ότι θα μας εκδιώξουν από τη Διοίκηση της Γάζας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του πολιτικού γραφείου της Hamas, Ghazi Hamad, απέρριψε κάθε προσπάθεια αποκλεισμού της οργάνωσης από τη μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα, ως απάντηση σε προηγούμενη δήλωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby, ότι η Hamas δεν θα μπορούσε να είναι μέρος της εξίσωσης διακυβέρνησης στη Γάζα.
«Νομίζω ότι οι Αμερικανοί ονειρεύονται πολλά», είπε ο Ghazi Hamad, σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Arabic.

«Οι Αμερικανοί που απέτυχαν στο Ιράκ, που απέτυχαν στο Αφγανιστάν, που απέτυχαν στη Σομαλία… τώρα θέλουν να αναδιαρθρώσουν τη Γάζα;» διερωτήθηκε με νόημα το υψηλόβαθμο στέλεχος της Hamas.
Παράλληλα, ο Hamad τόνισε ότι τυχόν αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης της Γάζας είναι εσωτερική παλαιστινιακή υπόθεση, ενώ υπογράμμισε ότι η «η Hamas θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε αποφαση».
Προειδοποίησε επίσης την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη να μην συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε βάρος της Hamas, καθώς θα αντιμετωπίσει το ερώτημα του τι θα συμβεί στη Γάζα εάν η Hamas ηττηθεί.

«Δεν πρέπει να συνεργαστείτε με τους Αμερικανούς», τόνισε σχετικά ο Hamad, απευθυνόμενος στην Παλαιστινιακή Αρχή, και προέτρεψε τους ηγέτες της να «μην [μπουν στη Γάζα] από το πίσω μέρος του αμερικανικού τανκ».
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas θα πρέπει να αρνηθεί οποιεσδήποτε προσπάθειες των ΗΠΑ να καταλάβουν τη Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι η έλλειψη δημόσιας διάψευσης για το θέμα από την Παλαιστινιακή Αρχή «εγείρει ένα ερωτηματικό».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού ότι οι δυνάμεις του βρίσκονταν στην καρδιά της πόλης της Γάζας, ο Hamad ζήτησε από τους Ισραηλινούς να δείξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την επιχειρησιακή τους πρόοδο και πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί δεν επιδιώκουν να σώσουν τους αιχμαλώτους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει δηλώσει δημόσια ότι η διάσωση των αιχμαλώτων αποτελεί προτεραιότητα της στρατιωτικής του επιχείρησης

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software