x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σποράδες: Μεσιτικό γραφείο έστησε απάτη σε δικηγόρο και αντί να του πουλήσει σπίτι, του υπεξαίρεσε 40.000 ευρώ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Άδοξα» έληξε το όνειρο ενός δικηγόρου να αποκτήσει σπίτι στις Σποράδες καθώς μεσιτικό γραφείο αντί να του πουλήσει σπίτι του… υπεξαίρεσε 40.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος απευθύνθηκε σε μεσιτικό γραφείο, η κατοικία επιλέχθηκε και του ζητήθηκε προκαταβολή 20.000 ευρώ, για να δοθεί στον ιδιοκτήτη και να προχωρήσουν τα συμβόλαια. Η 35χρονη υπάλληλος του γραφείου όχι μόνο μετέφερε τα χρήματα στον δικό της λογαριασμό αλλά όταν αποκαλύφθηκε η απάτη προχώρησε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια. Απέστειλε στον δικηγόρο πλαστό καταθετήριο, που «αποδείκνυε» ότι επέστρεψε τα 20.000 ευρώ ενώ είχε καταθέσει 2 ευρώ.

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για την απάτη στις Σποράδες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος δεν μήνυσε μόνο την υπάλληλο αλλά και τον 72χρονο ιδιοκτήτη του γραφείου στον οποίο είχε δώσει επίσης 20.000 ευρώ, αλλά τα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού δεν είχαν κινηθεί. Από τα 40.000 ευρώ που δόθηκαν συνολικά επεστράφησαν από τον μεσίτη 20.000 ευρώ αλλά δεν γλίτωσε την καταδίκη.

Η 35χρονη υπάλληλος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, ενώ ο 72χρονος μεσίτης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Επίσης ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο 37χρονος, πρώην σύζυγος της υπαλλήλου καθώς εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος στο τραπεζικό της λογαριασμό. Καταδικάστηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε φυλάκιση 5 μηνών.

Η 35χρονη που κρίθηκε ένοχη για απάτη, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος , έριξε όλες τις ευθύνες στον μεσίτη.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software