x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η ΕΜΥ ετοιμάζει έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Π» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ετοιμάζει η ΕΜΥ ενόψει της κακοκαιρία τύπου «Π» που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με έντονη βροχόπτωση και ισχυρές καταιγίδες, αναγκάζοντας τους μετεωρολόγους να χτυπήσουν «καμπανάκι» για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Σήμερα Πέμπτη και αύριο αναμένονται πιο ήπιες βροχές και καταιγίδες, σε τρεις μόνο περιοχές, στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26°C – 29°C.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Βασίλης Κικίλιας, σήμερα στη 1 το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. «Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει στη Δυτική Ελλάδα και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά..

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες στις 10 παρακάτω περιοχές:

Επτάνησα
Ήπειρος
Δυτική Στερεά
Πελοπόννησος
Δυτική Θεσσαλία
Κεντρική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Λέσβος
Ρόδος
Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του όγκου νερού που αναμένεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, όταν η κακοκαιρία θα φτάσει στην κορύφωσή της και απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες ώστε να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα αλλά η κακοκαιρία δεν φαίνεται να χτυπά με σφοδρότητα την πολύπαθη Θεσσαλία, ενώ η έντασή της θα είναι μικρή στην Αττική.

EMY: Ο καιρός έως και τη Δευτέρα (6/11) -Δυσκολότερη ημέρα το Σάββατο (4/11)

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου αραιές νεφώσεις, τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, αναμένονται στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και λίγες βροχές στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι έως 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.
Τέλος, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software