x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επίδομα 600 ευρώ: Όσα χρειάζεται να ξέρετε για την αίτηση στον ΟΠΕΚΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ του ΟΠΕΚΑ, με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, βρίσκεται διαθέσιμη για να καταθέσουν οι υποψήφιοι δικαιούχοι την αίτησή τους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα, υπενθυμίζουμε ότι, θα παραμείνει ανοιχτή έως στις 30 Οκτωβρίου 2023 και οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους και ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS, πατώντας εδώ.

Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν, είναι τα εξής:

-Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο

-Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ΕΟΧ ή Ελβετίας

-Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντος, από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του στη συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή / Όταν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν είναι δυνατές ή δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, ως προς την διετή διαμονή σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή, απαιτείται η προσκόμιση, σχετικής Βεβαίωσης Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντα, σε ΚΕΠ προκειμένου να επισυναφθεί στην ψηφιακή αίτηση.

-Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή συμβολαιογραφική πράξη συναινετικού διαζυγίου, στην οποία ορίζεται η ανάθεση της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή πρακτικό διαμεσολάβησης, από το οποίο προκύπτει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου. Αν δεν υφίσταται κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλεται οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο στοιχείο, προς απόδειξη της άσκησης της επιμέλειας από τον αιτούντα.

-Συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου / Υποβάλλεται σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου. Το εν λόγω δικαιολογητικό προσκομίζεται σε ΚΕΠ, προκειμένου να επισυναφθεί στην φηφιακή αίτηση.

Πώς θα κάνετε αίτηση – Η διαδικασία αναλυτικά

-Εκκίνηση της διαδικασίας
-Υποβολή ψηφιακής Αίτησης από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο μέσω της εφαρμογής του ΟΠΕΚΑ
-Υποβολή ψηφιακής Αίτησης μέσω ΚΕΠ
-Οριστική Υποβολή της Αίτησης
-Έγκριση
-Απόρριψη / Κατόπιν έκδοσης απορριπτικής απόφασης, ο αιτών δύναται να υποβάλει νέα αίτηση για τη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης το επόμενο έτος.

-Έλεγχος δικαιολογητικών
-Έγκριση της Aίτησης κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών
-Απόρριψη της Αίτησης κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software