x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Spiegel: Εγκαταλείπουν οι σύμμαχοι την Ουκρανία εντός 45 ημερών θα έχουν παραδοθεί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με τον ουκρανικό στρατό να παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης στο μέτωπο, καθώς η αντεπίθεση του δεν έχει καταφέρει να φέρει κανένα σημαντικό αποτέλεσμα πέρα από τεράστιες απώλειες στους στρατιώτες του (πάνω από 83.000 νεκροί) και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, δύο πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως φέρνουν… πιο κοντά το τέλος της Ουκρανίας και του προέδρου Zelensky.
Στις ΗΠΑ το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πέρασε χωρίς να προβλέπει οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία, χωρίς την οποία το Κίεβο είναι αδύνατο όχι μόνο να νικήσει τον πόλεμο, αλλά να επιβιώσει ως κράτος, ενώ στη Σλοβακία, η επικράτηση στις εκλογές του Robert Fico συνεπάγεται πως η Ουκρανία θα χάσει… έναν ακόμα σύμμαχο της και περαιτέρω στρατιωτική στήριξη.
Ήδη ολοένα και περισσότεροι αναλυτές αναφέρουν πως η Δύση μετά τις αποτυχίες των Ουκρανών, αρχίζει να γυρίζει την πλάτη στο Κίεβο, θέτοντας ολοένα και περισσότερα ερωτήματα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου στην Ουκρανία, τη στιγμή που εδραιώνεται η άποψη που θέλει τη Ρωσία να έχει νικήσει και να είναι αυτή που θα αποφασίσει το πώς, το πότε και με ποιους όρους θα τελειώσει ο πόλεμος.

Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θέτει τους όρους

Η Ρωσία είναι σε θέση να αναγκάσει το καθεστώς του Κιέβου να συνθηκολογήσει ασκώντας σταδιακή στρατιωτική πίεση αντί να διεξάγει ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (CIA) και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, «θα ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας να μην πατήσει το γκάζι… στρατιωτικά, χάνοντας δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τους οποίους δεν θέλει να χάσει, αλλά να ασκήσει σταδιακή στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία – όχι για το πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά για να προκαλέσει μια πολιτική κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου».
«Αυτή η απόφαση της Ρωσίας μπορεί να παρατείνει τις μάχες, αλλά αυτή η σύγκρουση δεν θα διαρκέσει για πάντα» τόνισε ο Ritter, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη ηττηθεί, γεγονός που όπως είπε, επιτρέπει στη Μόσχα να επιλέξει έναν τρόπο τερματισμού της σύγκρουσης που θα είναι αποδεκτός από αυτήν.

Ρωσία: ΗΠΑ και Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΗΠΑ και Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση και να στηρίζουν το Κίεβο.
«Η μη συμπερίληψη της βοήθειας προς την Ουκρανία στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ είναι ένα προσωρινό φαινόμενο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως η κούραση από τη σύγκρουση και η παράλογη χορηγία του καθεστώτος του Κιέβου θα αυξηθεί σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα οδηγήσει σε κατακερματισμό του πολιτικού κατεστημένου και αυξανόμενες αντιφάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό και κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές στη Σλοβακία και τη νίκη του Robert Fico που κατηγορείται για φιλορωσικές τάσεις, ο Peskov είπε ότι «βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου κάθε πολιτικός στην ευρωπαϊκή ήπειρο που έχει την τάση να σκέφτεται τα συμφέροντα και την κυριαρχία της χώρας του, αμέσως να τον αποκαλούν φιλορώσο. Αλλά αυτό είναι παράλογο».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software