x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΦΚΑ: Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στις 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί στις 30 του ίδιου μήνα.

Συγκεκριμένα:

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τετάρτης.

 
-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, η πληρωμή θα είναι στις 30 Οκτωβρίου αλλά η κατάθεση θα γίνει από την Παρασκευή.

Απονομή εφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση από 1η Οκτωβρίου – Ποιους αφορά

Αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου 2023 την αίτηση απονομής ΕΦΑΠΑΞ οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αφορά:

  • μισθωτούς εργαζόμενους σε επιχειρήσεις Μετάλλου, Λιπασμάτων, Τσιμέντων, Εμπορικών Καταστημάτων,
  • ξενοδοχοϋπαλλήλους,
  • λιμενεργάτες,
  • υπαλλήλους πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΡΤ),
  • υπαλλήλους τραπεζών,
  • εφημεριδοπώλες,
  • ναυτικούς (κατώτερα πληρώματα και αξιωματικούς εμπορικού ναυτικού),
  • μηχανικούς,
  • υγειονομικούς,
  • δικηγόρους,
  • συμβολαιογράφους,
  • δικαστικούς επιμελητές,
  • εργολήπτες δημοσίων έργων

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση απονομής Εφάπαξ» o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, είτε μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ και ακολουθεί την διαδρομή: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Συνταξιούχοι – Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης και Εφάπαξ Παροχής

 

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, που δεν απαιτεί επιπλέον δικαιολογητικά για την πλειονότητα των δικαιούχων, απαλλάσσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες και την υποχρέωση μετάβασης στις κατά τόπους υπηρεσίες του Φορέα δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, που επισκέπτονται κατ’ έτος τον e-ΕΦΚΑ για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Ενδεικτικά, για την υποβολή αιτήσεων απονομής εφάπαξ (πλην Δημοσίου) προσήλθαν στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2023 περισσότεροι από 14.000 ασφαλισμένοι.

Για τις περιπτώσεις που -βάσει διατάξεων- ζητούνται δικαιολογητικά, αυτά καθορίζονται στο έντυπο υποβολής της αίτησης και αποστέλλονται μόνον ηλεκτρονικά σε ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που υποδεικνύεται στο ίδιο έντυπο. Εφόσον χρειαστεί, η αρμόδια υπηρεσιακή δομή θα επικοινωνεί κατά περίπτωση με τον αιτούντα ή την αιτούσα, για τα τυχόν πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενταχθούν στην ανωτέρω διαδικασία και οι λοιποί πρώην Τομείς που δεν καλύπτονται από τη νέα υπηρεσία.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η ηλεκτρονική αίτηση απονομής εφάπαξ μας φέρνει πιο κοντά στο βασικό μας στόχο που είναι η ψηφιοποίηση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ. Κύρια επιδίωξή μας είναι τα 6,5 εκατομμύρια των ασφαλισμένων μας να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με έναν Φορέα πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο φιλικό».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε:

 

«Η υποβολή -αποκλειστικά ηλεκτρονικά- των νέων αιτήσεων απονομής εφάπαξ αποτελεί ένα ακόμη ψηφιακό βήμα που οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών. Για κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία που υλοποιούμε καταργούμε ταυτόχρονα και χιλιάδες συναλλαγές στα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης. Στόχος μας είναι o Φορέας να επιτελεί τον κοινωνικό ρόλο του και να λειτουργεί με συνέπεια, αμεσότητα και επαγγελματισμό».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software