x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Βορίδης αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση «ξηλώνει» την ΑΔΑΕ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα κίνητρα της κυβέρνησης πίσω από το αιφνιδιαστικό ξήλωμα μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ αποκάλυψε άθελά του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας στα λεγόμενα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο αντ΄αυτού του πρωθυπουργού απέφυγε αριστοτεχνικά το ερώτημα σε σχέση με τον σκανδαλώδη χρονισμό της αντικατάστασης των μελών της ανεξάρτητης Αρχής λίγες ώρες πριν την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ λόγω μη συνεργασίας στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφήνοντας βολικά στην κρίση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αυτήν την κρίσιμη παράμετρο.

Επικαλέστηκε δε το αυτοαναιρετικό επιχείρημα ότι η θητεία των προς αντικατάσταση μελών έχει λήξει εδώ και ενάμιση χρόνο, ρωτώντας ειρωνικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πότε επιθυμούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης.

Στο πινγκ – πονγκ που ακολούθησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, ο υπουργός Επικρατείας δεν μπόρεσε να αποφύγει την… μπανανόφλουδα, αποκαλύπτοντας τα κίνητρα της κυβέρνησης. «Ο πρόεδρος σας τις ξέρει από πριν τις αποφάσεις της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ…» ανέφερε υπαινικτικά και διερωτήθηκε: «Πώς τις ξέρει;».

Με τα λόγια αυτά, λοιπόν, ο κ. Βορίδης αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση θέλει να κόψει τον όποιο εύλογο δεσμό έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο θύμα του επιτελικού παρακράτους Μητσοτάκη με την αρμόδια Αρχή, προσπαθώντας να θάψει τη διερεύνηση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων, οικονομικών παραγόντων, εισαγγελικών λειτουργών, του μισού υπουργικού συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη και λοιπών πολιτικών αντιπάλων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software