x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καταδικάζουν το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το εργασιακό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την έντονη αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο του Άδωνη Γεωργιάδη που συζητείται και ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή καταγγέλλουν η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών.

Οι ενώσεις καταγγέλλουν τη ρύθμιση με την οποία ποινικοποιείται η υπεράσπιση της αποτελεσματικής άσκησης του απεργιακού δικαιώματος από τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση, ενώ τονίζουν ότι το νομοσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη της ελαστικοποίησης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για βασικές διατάξεις του υπό ψήφιση νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Μας βρίσκει απολύτως αντίθετους η ρύθμιση με την οποία ποινικοποιείται η υπεράσπιση της αποτελεσματικής άσκησης του απεργιακού δικαιώματος από τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόκειται για μια ρύθμιση η οποία, σε επίπεδο κυρώσεων, είναι αυστηρότερη ακόμη και από τη ρύθμιση που περιείχε ο ν. 330/ 1976 και προσβάλλει ευθέως τον πυρήνα του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23, παρ. 2 Σ).

Το υπό ψήφιση εργασιακό νομοσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη της ελαστικοποίησης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Ζητάμε απερίφραστα την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ποινικοποίησης της απεργίας και την πλήρη διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του πενθημέρου και των προσαυξήσεων για εργασία έκτης ημέρας, Κυριακής και αργίας. Η ενημέρωση των πολιτών δεν σταματάει ποτέ και οι δημοσιογράφοι πρέπει να αμείβονται ανάλογα και δίκαια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software