x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Ονομάζει κλιματική αλλαγή τα “φαγοπότια” της ΤΕΡΝΑ και βάζει φόρο στους Έλληνες για την ανικανότητα του Αγοραστού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου χαρατσιού με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Πατέλης. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ σειρά θα πάρει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μία μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις τεράστιες καταστροφές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, τις φωτιές δηλαδή και τις πλημμύρες, χωρίς να την παραμικρή αυτοκριτική για την κυβερνητική διαχείριση. Ανέφερε ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών, λέγοντας ότι «στη Θεσσαλία έπεσαν 8 δισεκατομμύρια τόνοι νερού. Για να εκβάλει ένας ποταμός σαν τον Δούναβη θα ήθελε 15 ημέρες συνεχούς ροής για την ποσότητα αυτή».

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Ειδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε παράλληλα.

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από την 1 Ιανουαρίου 2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και τα επιδόματα προϋπηρεσίας των ιδιωτικών υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Αν δηλαδή θα ισχύει αναδρομικά από το 2012, ή αν οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν από το «μηδέν». Όπως είπε, η εξειδίκευση θα γίνει την Κυριακή από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος του market pass, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά προανήγγειλε φορολογικά μέτρα για τον τουριστικό τομέα. Όπως είπε, με στόχο να ενισχυθεί το ταμείο έναντι κλιματικών καταστροφών θα αυξηθεί ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ποσό θα είναι από ένα έως έξι ευρώ και θα στοχεύει κυρίως στα πολυτελή ξενοδοχεία. Στόχος να συγκεντρωθούν έσοδα έως 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσότερων ακινήτων από τον Ιανουάριο θα υπόκειται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software