x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εκατοντάδες αντιδράσεις και στα Τρίκαλα για την ταφή των χιλιάδων ζώων που έχουν πνιγεί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η άμεση ταφή των χιλιάδων ζώων που έχουν πνιγεί στα πλημμυρισμένα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, φαίνεται να προκρίνεται ως η πλέον επείγουσα λύση για να μην αποτελέσει η περιοχή μία “υγειονομική βόμβα”.

Κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων, στον Δήμο Τρικκαίων, όπου έχουν πνιγεί πάνω από 2.000 ζώα, εξέφρασαν σήμερα την αγανάκτησή τους τόσο στον δήμαρχο Τρικκαίων όσο και στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, «για την καθυστέρηση επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Κοινότητα», όπως δήλωσαν.

Όπως μετέφεραν στους δύο αυτοδιοικητικούς, κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ ολόκληρη η Κοινότητα έχει κυριολεκτικά παραλύσει οικονομικά και κοινωνικά. Στο μείζον, δε, ζήτημα της απομάκρυνσης του ζωικού κεφαλαίου που παραμένει στην περιοχή σε κατάσταση σήψης, αποφασίστηκε λόγω του επείγοντος, η ταφή τους, με βάση σχετική απόφαση που εκδόθηκε από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά παρέκλιση της νομοθεσίας που προβλέπει καύση, όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Ήδη πάντως, σε κοινότητες όπως στο Βαλτινό, το Δενδροχώρι και τη Φωτάδα έχει ήδη ξεκινήσει η ταφή ζώων, άγνωστο υπό ποια υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντίθετα, σε άλλες περιοχές τα ζώα εξακολουθούν να κείτονται νεκρά μέσα και έξω από τα ποιμνιοστάσια ή και σε χωράφια, ενώ ειδικά στα Μεγάλα Καλύβια επιχειρήθηκε χθες η ταφή περίπου 60 με 80 ζώων, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω ασυνενοησίας για την διαδικασία και την έκδοση σχετικών αποφάσεων και αρμοδιοτήτων φορέων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software