x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έσωσε 15 άτομα με τη βάρκα του ένας 80χρονος στην Καρδίτσα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συγκινεί η προσπάθεια ενός 80χρονου άνδρα στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τασσιόπουλος κατάφερε να σώσει 15 άτομα με τη βάρκα του, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Μάλιστα, όπως είπε ήταν όλοι ηλικιωμένοι αλλά και ένα παιδί 18 ετών.

«Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά επειδή είμαι παλιός βαρκάρης κι έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ήταν η χειρότερη πλημμύρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Τασσιόπουλος.

«Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια. Έσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο», ανέφερε ο 80χρονος.

 

«Μου έλεγαν να «σε πληρώσω». Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο», πρόσθεσε.

Εφιαλτικές είναι οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από την κακοκαιρία Daniel. «Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κάτοικος της Μαραθέας Καρδίτσας, Πολύβιος Πολύζος στην εκπομπή Live News που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με άλλα 50 άτομα.

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή και ερωτώμενος για το εάν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο εγκλωβισμένος Πολύβιος Πολύζος, είπε στο MEGA: «50 άτομα είμαστε στο σπίτι μου, δεν έχει έρθει κανείς να μας φέρει νερό. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκες με βρέφος».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software