x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επίθεση κατά ρωσικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα! «Την αντιμετωπίσαμε» λέει η Μόσχα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ρωσικό πολεμικό στη Μαύρη Θάλασσα μπόρεσε να αποκρούσει ουκρανική επίθεση, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μετά την ανακοίνωση της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα πως τερματίζει τη συμφωνία η οποία επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών έπειτα από έναν χρόνο.

 

Η ουκρανική επίθεση εναντίον της κορβέτας Σεργκέι Κοτόφ, που ανήκει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έγινε με δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs), εξήγησε το υπουργείο. Το Κοτόφ άνοιξε πυρ και κατέστρεψε τα δυο USVs σε απόσταση 1.000 και 800 μέτρων αντίστοιχα· δεν τραυματίστηκε κανείς και το σκάφος συνέχισε τη περιπολία του, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως θα θεωρεί στο εξής οποιοδήποτε πλοίο κινείται προς την κατεύθυνση ουκρανικών λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα στρατιωτικό στόχο.

Η Ουκρανία, αντιδρώντας, έχει διαμηνύσει πως θα βάλει στο στόχαστρο ρωσικά σκάφη και ρωσικά λιμάνια.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες πως η σύνοδος του συμβουλίου NATO-Ουκρανίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των λιμανιών και των εξαγόμενων ουκρανικών σιτηρών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software