x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Ρώσοι εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών σε ξένο πλοίο μεταφοράς σιτηρών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο που έπλεε από την Τουρκία προς το λιμάνι Ροστόφ επί του Ντον στη Ρωσία για να παραλάβει σιτηρά.

 

Η FSB ανέφερε ότι το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο ουκρανικό λιμάνι Κίλιγια τον Μάιο και ότι ίσως είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εκρηκτικών στην Ουκρανία. Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο είχε αλλάξει το όνομά του ενώ βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι Τούζλα νωρίτερα αυτό τον μήνα και αντικατέστησε το πλήρωμά του, που αποτελείτο από 12 Ουκρανούς.

«Αυτές οι περιστάσεις μπορεί να υποδεικνύουν την πιθανότητα χρήσης ξένου μη στρατιωτικού πλοίου για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η FSB.

 
 

Στο πλοίο, το οποίο δεν κατονομάστηκε, έγινε επιθεώρηση στο Στενό του Κερτς και του απαγορεύθηκε να συνεχίσει το ταξίδι του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από τα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την FSB.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης της FSB. Πριν από μία εβδομάδα, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software