x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Τεμενάδες» στον «μη δεδομένο» Ερντογάν! Πιθανότατη συνάντηση με Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στη Λιθουανία, σύμφωνα με πηγές.

 

Μια σύντομης διάρκειας συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν είναι πιθανό να γίνει κατά τη διάκρεια της συνόδου και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης, τόνισε μια πηγή με γνώση των διεργασιών.

Μια σύντομη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είναι πιθανή, αλλά δεν έχει ακόμη κανονιστεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

 
 

Ο Ερντογάν συνεχίζει να εγείρει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ενώ ο Μπάιντεν ασκεί πιέσεις για την επίλυση του ζητήματος και την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας και το ζήτημα είναι πιθανό να κυριαρχήσει σε μια ενδεχόμενη συζήτηση.

Συνάντηση και με τον Σουηδό πρωθυπουργό

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Βίλνιους σε μια προσπάθεια να αρθούν τα τουρκικά εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Έφτασε η ώρα η Σουηδία να ενταχθεί στη Συμμαχία», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει σε μια θετική έκβαση των συνομιλιών εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που ξεκινά την Τρίτη στη λιθουανική πρωτεύουσα.

 

Η ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ είναι κοντά, τόνισε, μετά από μια συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software