x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Διπλωματική … αγιορείτικη ασθένεια, ο κορονοϊός Μητσοτάκη;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αγιον Ορος, που τόσο διαφημίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες από επικοινωνιακό επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ, τελικώς, δεν θα γίνει, επειδή, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με το νέο «παιχνιδάκι» του, το … κινέζικο Tik Tok, κόλλησε κορονοϊό.

 

Αγνωστο παραμένει, βέβαια, εάν πρόκειται για διπλωματική … αγιορείτικη ασθένεια, ή πράγματι προσεβλήθη από κορονοϊό, αν και στο Tik Tok κάθε άλλο παρά φαίνεται να να τον έχει «χτυπήσει» σοβαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα, έχουν ενίοτε όμως κι ένα τίμημα. Σήμερα έκανα το τεστ του covid, είμαι θετικός». Ως εκ τούτου, για κάποιες ημέρες θα χρειαστεί να παραμείνει στο σπίτι του, και, όπως ανέφερε, «δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιο Όρος όπως σχεδίαζα. Δεν πειράζει, εκεί θα είναι όμως, να πάμε σε μία άλλη ευκαιρία».

 
 

Μένει να φανεί εάν θα πραγματοποιήσει μέχρι τις εκλογές επίσκεψη στο Αγιον Ορος ή όχι. Πάντως, όταν έγινε γνωστή η σχεδιαζόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη, μοναστηριακοί κύκλοι ανέφεραν ότι η ατμόσφαιρα στο Αγιον Ορον κάθε άλλο παρά θετική για τον Κ.Μητσοτάκη ήταν.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές (21 Μαΐου 2023), και την εκλογική ενίσχυση ορισμένων μικρών κομμάτων στη Βόρειο Ελλάδα, διάχυτη είναι η ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία ότι της κόβουν σημαντικό αριθμό ψήφων και, μάλιστα, ότι εάν εισέλθει στη Βουλή, για παράδειγμα το κόμμα, «Νίκη», θα είναι δύσκολο να πετύχει αυτοδυναμία.

 

Ετσι, ξεκίνησε μια ομοβροντία διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από τα μικρά κόμματα βρίσκονται Μονές του Αγίου Ορους. Οι «πληροφορίες» που διοχετεύονταν, ωστόσο, ήταν περισσότερο «κατασκοπευτικά αφηγήματα», προερχόμενα, όχι από το πολιτικό ρεπορτάζ, αλλά από … πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίαζαν το Αγιον Ορος ως βάση των Ρώσων και της ΚαΓκεΜπε. Κάτι που τα Μοναστήρια εξέλαβαν ως δυσφήμηση του Αγίου Ορους, με αποτέλεσμα να χειροτερεύσει περαιτέρω η ήδη βαριά ατμόσφαιρα που υπήρχε εδώ και καιρό στις σχέσεις Καρυών – ηγεσίας της ΝΔ.

 

Να σημειωθεί πως το κλίμα είχε ήδη βαρύνει, εξαιτίας της «απομάκρυνσης» του διοικητή του Αγίου Όρους, εφοπλιστή, Αθανάσιου Μαρτίνου, επειδή, όπως ευρέως αναφέρεται, τα τάνκερ του μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο (Το Κίεβο τον έχει βάλει στη «μαύρη λίστα» του).

Τέλος, έντονη φημολογία που έφερε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, να αναλαμβάνει διοικητής, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, επίσης δεν έτυχε «θερμής» υποδοχής από τις Μονές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software