x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι είπε ο Πούτιν για «επίθεση στο Κίεβο» και τα ρωσικά όπλα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επί του παρόντος δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια πρόσθετη επιστράτευση ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η Ρωσία να πετύχει εκεί και ρωτήθηκε εάν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας θα προσπαθήσουν εκ νέου να καταλάβουν το Κίεβο.      

 

«Δεν υπάρχει τέτοιους είδους ανάγκη σήμερα» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση με ρώσους στρατιωτικούς συντάκτες και στρατιωτικούς μπλόγκερς όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέα επιστράτευση μετά από εκείνη που ανακοινώθηκε πέρυσι και είχε χαρακτηρισθεί ως «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων.

Ο Πούτιν είπε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν βλέπει την ανάγκη για ένα ακόμη κύμα επιστράτευσης.

«Μερικά δημόσια πρόσωπα λένε ότι χρειάζεται να επιστρατεύσουμε ένα εκατομμύριο, ή δύο εκατομμύρια. Αυτό εξαρτάται από το τι θέλουμε», είπε ο Πούτιν.   

«Θα επιστρέψουμε εκεί;» είπε αναφερόμενος στο Κίεβο ο Πούτιν.

 

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται να καταπολεμήσει τους πράκτορες του εχθρού και να βελτιώσει την άμυνα της  στις επιθέσεις που γίνονται στο εσωτερικό του εδάφους της αλλά είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ουκρανίας και να κηρύξουμε στρατιωτικό νόμο.

«Δεν υπάρχει λόγος να εισάγουμε ένα είδος ειδικού καθεστώτος ή στρατιωτικό νόμο στην χώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο σήμερα» είπε ο Πούτιν.   

 

Τα ρωσικά όπλα βελτιώνονται, αλλά η χώρα έχει ελλείψεις σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά  υψηλής ακρίβειας

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε  ότι η ποιότητα των ρωσικών όπλων βελτιώνεται, αλλά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

  Ο Πούτιν υπερασπίσθηκε την εντολή του υπουργείου Άμυνας προς τις ρωσικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες να υπογράψουν συμβάσεις με το υπουργείο πριν την 1η Ιουλίου, κάτι που ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ» αρνήθηκε να κάνει.

Ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ» Γιεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι η οργάνωση του δεν θα υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο.

Νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει ότι δεν είναι βέβαιος αν οι άνδρες του θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία εν μέσω μιας σκληρής αντιπαράθεσης στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό με το υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι εάν καταστεί αναγκαίο η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο ως απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να προμηθεύσουν την Ουκρανία με παρόμοια όπλα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software