x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μελόνι εναντίον Σολτς για το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ – Αρχίζει και ξυπνάει η Ευρώπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το γάντι στην Γερμανία και τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έριξε η ακροδεξιά, νεοφασίστρια πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι με αφορμή το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Μελόνι με επιστολή της προς τον Σολτς του ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την παροχή κονδυλίων από το γερμανικό κράτος προς ΜΚΟ και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αλλά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης η ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρει στην επιστολή της, στην οποία δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική της ακροδεξιά θέση: «Πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι η κυβέρνησή σου, χωρίς να έχει υπάρξει συντονισμός με την ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να αποφάσισε να στηρίξει με σημαντικά κονδύλια, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών στην ιταλική επικράτεια όπως και των διασώσεων στην θάλασσα. Τα παραπάνω προκαλούν ερωτήματα. Σε ό,τι αφορά το σημαντικό και δαπανηρό κεφάλαιο της παροχής βοήθειας στην ξηρά, είναι θεμιτό να διερωτηθεί κανείς αν αυτή δεν θα άξιζε να αφορά στη Γερμανία και όχι στην Ιταλία. Παράλληλα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρουσία στην θάλασσα πλοίων των ΜΚΟ προκαλεί τον άμεσο πολλαπλασιασμό των αναχωρήσεων με επισφαλή πλεούμενα. Κάτι που όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο την Ιταλία αλλά συγχρόνως αυξάνει και τον κίνδυνο θαλάσσιων τραγωδιών».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνεχίζει και μάλιστα ζητεί εξηγήσεις αναφέροντας: «Θεωρώ ότι οι προσπάθειες, και οικονομικού χαρακτήρα, των χωρών της ΕΕ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη την Ιταλία θα έπρεπε να επικεντρωθούν στη δημιουργία δομικών λύσεων στο μεταναστευτικό φαινόμενο, παραδείγματος χάρη δρώντας υπέρ μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ με τις χώρες διέλευσης της νότιας ακτής της Μεσογείου, η οποία θα απαιτούσε λιγότερα κονδύλια σε σχέση με εκείνη που εδώ και καιρό υφίσταται με την Τουρκία. Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία σου, εύχομαι ο ακριβής χαρακτήρας των πρωτοβουλιών αυτών της κυβέρνησής σου, να μπορέσει να αποσαφηνιστεί καλύτερα και θα χαρώ να συζητήσουμε προσωπικά το θέμα με την πρώτη ευκαιρία αρχίζοντας από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα, στις 5 και 6 Οκτωβρίου».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software