Διαλέξτε… Γολγοθά

tsipras stauros

Πρώτη φορά αριστερά! Θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά.

Θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά. Κανονικά, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά, έπρεπε ήδη να έχει πάρει σάρκα και οστά.

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι έχει έρθει η ώρα της αλλαγής. Και η αλλαγή που όλοι οραματιζόμασταν ήταν, ότι για την τύχη του λαού δεν θα αποφάσιζαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, αλλά η Κυβέρνηση που εμείς θα εκλέξουμε.

Ναι μεν είναι δύσκολο να απεμπλακεί μια χώρα από το μοντέλο του νέου φιλελευθερισμού στο οποίο υπάγεται και η Ευρώπη -υπό την προστασία και την έγκριση πάντα του «μεγάλου αδερφού», δηλαδή των ΗΠΑ- ωστόσο κάποιοι πίστεψαν ότι αυτός θα ήταν ο στόχος.

Κάποιοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί όρθιος και να απαιτήσει την εθνική μας ανεξαρτησία από τα μνημόνια και τα… γιες σερ και όπως υποστηρίζουν και ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελέσει τελικά ένα ακόμη πιόνι των ισχυρών και θα τον καταπιεί το σύστημα.

Αυτό που φαίνεται τέσσερις και πλέον μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την αριστερά, είναι μια… καθίζηση. Σε όλα και για όλους. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει ήδη στην παγίδα των δανειστών του που τον θέλει να υποτάσσεται όταν ξεμείνει από ρευστό. Αν όμως είχε ήδη προχωρήσει από μόνος του στις μεταρρυθμίσεις που θα έφερναν έσοδα και επενδύσεις, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς του, τότε θα μπορούσε να σκέφτεται και την έξοδο. Αλλά, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Είτε υπογράψει είτε δεν υπογράψει, εμείς θα περάσουμε Γολγοθά… Προτιμούμε το δεύτερο…

Της Χρυσάνθης Δ. Ρουμελιώτου 

Διαφημιση

Ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας ή στην εφημερίδα μας;Πατήστε Εδώ!

Συνδεθειτε μαζι μας

Επιλέξτε παραπάτω το δίκτυο που σας ενδιαφέρει.

Κατηγοριες

Βρίσκεστε εδώ: Home Προφάσεις εν Αμαρτίαις Ζητάει... κουράγιο από το Θεό ο Πάγκαλος