Υποταγή

ypotagi

Για να δείτε πόσο δούλεμα τρώμε, διαβάστε παρακαλώ την παρακάτω είδηση:

«Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους Μηχανοδηγούς των Σιδηροδρόμων της Γερμανίας (GDL) ανακοίνωσε χθες πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις σε επιβατικά και φορτηγά τρένα που πρόκειται να προκαλέσουν αναστάτωση στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn. Το συνδικάτο των μηχανοδηγών διεκδικεί αύξηση 5% και μείωση των ωρών εργασίας σε 37 ώρες από 39 ώρες την εβδομάδα».

Ναι σωστά διαβάσατε, ο Γερμανός εργαζόμενος απεργεί γιατί θέλει αύξηση στο μισθό του με μειωμένη προσφερόμενη εργασία. Πολύ φυσιολογικό ακούγεται, μόνο που η Μέρκελ και οι ορντινάντσες της προσπαθούν να πείσουν – να εκβιάσουν καλύτερα – τον ελληνικό λαό για το ακριβώς αντίθετο!

Πως, δηλαδή, αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να αναπτυχθούμε – όπως στη Γερμανία βρε αδελφέ – θα πρέπει να αποδεχτούμε (κι άλλες!) μειώσεις σε μισθούς (και συντάξεις) με παράλληλη εντατικοποίηση της εργασίας.

Αυτή είναι η «Ενωμένη Ευρώπη» που «οραματίζονται» οι Γερμανοί. Σημειώστε και κάτι ακόμα. Η Γερμανία παρουσιάζει εμπορικό πλεόνασμα 200 δις ευρώ. Παραπάνω από τα μισά (γύρω στα 110 δις ευρώ) αφορούν εμπορικές σχέσεις με χώρες της ευρωζώνης. 

Σε απλά ελληνικά, η Γερμανία με τη βαριά βιομηχανία της ουσιαστικά «κλέβει» τον πλούτο κυρίως της Νότιας Ευρώπης και από πάνω έρχεται και μας κουνάει το δάχτυλο, απειλώντας μας με χρεοκοπία αν δεν τους εξοφλήσουμε τα «νταβατζηλίκια». 

Οι Γερμανοί, φυσικά, καλά κάνουν από τη στιγμή που ιστορικά ο τρόπος σκέψης τους συνίσταται στο: η Γερμανία υπεράνω όλων. Εκείνο, που με ανησυχεί, είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της πλειονότητας(;) του ελληνικού λαού που ξαφνικά επιθυμούν την «έντιμη» ΥΠΟΤΑΓΗ.

Υ.Γ. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι μάθανε πως… υποτασσόμαστε, πλακώσανε κι Αλβανοί! 

Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Διαφημιση

Ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας ή στην εφημερίδα μας;Πατήστε Εδώ!

Συνδεθειτε μαζι μας

Επιλέξτε παραπάτω το δίκτυο που σας ενδιαφέρει.

Κατηγοριες

Βρίσκεστε εδώ: Home Ελεύθερα Ζούμε στην Ελλάδα χωρίς… ξυπνητήρι